Peter Koomen over zijn werk als BRL SIKB auditor

Auditor Peter Koomen maakte in 2020 de overstap naar Normec Certification, na jarenlang werkzaam te zijn geweest aan de klantzijde. In dit interview vertelt hij over zijn werk als BRL SIKB auditor.

Tijd voor kwaliteit
Peter: “Ik ben afkomstig uit de wereld van milieu- en geotechnisch adviesbureaus,  waar ik als KAM-coördinator heb gewerkt. Voordat ik als Lead Auditor bij Normec Certification terechtkwam, zat ik als interne auditor aan de andere kant van de tafel. Daarom ken ik deze wereld nu letterlijk van binnen en van buiten. Dingen tot op de bodem uitzoeken, en bedrijven daardoor beter maken: dat is wat mijn baan als lead auditor BRL SIKB zo mooi maakt. Sowieso heeft kwaliteitszorg altijd als een rode draad door mijn carrière gelopen. Daar krijg ik gewoon energie van! Tuurlijk, als auditor moet ik vaak voor het krieken van de dag uit de veren, weer of geen weer. Maar zo gauw ik in mijn auto stap, kijk ik al uit naar het moment dat ik mijn laarzen kan aantrekken en door de modder mag stappen.”

Hoe ziet zo’n werkdag eruit als BRL SIKB auditor?
“Ik kom aan op de locatie van de werkplekinspectie en stel me voor aan de veldwerker. Dit alles natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Vanaf een afstand observeer ik hoe hij de grondboringen zet en hoe hij de uitkomende grond neerlegt, bemonstert en registreert. Vervolgens loop ik de documentatie door om te zien of de noodzakelijke documenten in orde zijn, de protocollaire veldwerkformulieren aanwezig zijn en of alle documentatie voldoet aan de voor het onderzoek geldende SIKB-richtlijn. Als ik alles heb doorgenomen en eventuele afwijkingen heb besproken, sluit ik mijn bezoek af en meld de klant dat hij binnen een week de eindrapportage ontvangt.”

Peter-Koomen-in-actie-ZW

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
“Ik stap eigenlijk altijd weer voldaan in de auto terug naar huis. Vanwege de boeiende kijkjes in de keuken en omdat ik kennis heb genomen van mooie, nieuwe bouwprojecten. Dankzij mijn controle zullen die bouwprojecten de conditie van de bodem intact laten. Dat maakt de functie van auditor BRL SIKB niet alleen razend interessant, maar ook nog eens zeer verantwoordelijk. Wat ik daarnaast mooi vind om te zien als ik later bij hetzelfde bedrijf terugkom, is de kwaliteitsslag die heeft plaatsgevonden. Geweldig dat bedrijven zich zo verbeteren dankzij onze dienstverlening. Het feit dat ik daarbij mijn eigen agenda beheer en zelf met klanten afspraken maak, geeft een prettig gevoel van vrijheid. En dat bevalt me opperbest!”

Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu