Bouwgrondstoffen en bouwstoffen

BRL 9313

Graafmachine werkt met stenen materiaal

BRL 9313

De beoordelingsrichtlijn BRL 9313 heeft betrekking op zand uit dynamische wingebieden. Dit zijn gebieden die deel uitmaken van of in open verbinding staan met vaarwater. Daarnaast biedt de BRL 9313 de mogelijkheid om gewonnen zand onder verschillende certificaten samen te voegen en uit te leveren onder het eigen certificaat.

De milieuhygiënische kwaliteit van het zand wordt binnen de BRL 9313 getoetst aan de achtergrondwaarden voor grond.  De af te geven kwaliteitsverklaring wordt aangeduid als NL BSB® productcertificaat.

Voordelen van certificeren
  • U beschikt over een erkend bewijsmiddel in het kader van het Besluit bodemkwaliteit.
  • Het certificaat (en de afleverbon) dienen als bewijsmiddel van de herkomst van het geleverd zand.
  • Met het voeren van dit kwaliteitskenmerk laat u als bedrijf of organisatie zien over onderscheidend vermogen te beschikken.

Welke niveaus kent de BRL 9313?

De BRL 9313 geeft inzicht in de herkomst van het onder deze beoordelingsrichtlijn geleverde zand. Die herkomst wordt aangegeven met vijf niveaus. Dat zijn:

  • Niveau I: winning zout zand uit maritieme wingebieden
  • Niveau II: zout zand geleverd uit een vaste opslaglocatie
  • Niveau III: ontzilt zand
  • Niveau IV: zoet zand / ontzilt zand geleverd uit een vaste opslaglocatie
  • Niveau V: winning zoet zand uit niet-maritieme wingebieden.

Normec Certification en de BRL 9313

Wij hebben alle benodigde expertise in huis om uw bedrijf of organisatie te certificeren conform de BRL 9313. Onze auditoren zijn veelal afkomstig van veldwerk- of ingenieursbureaus en beschikken mede daardoor over ruime praktijkervaring. Omdat we alle BRL’s aanbieden, is certificeren door Normec Certification een keuze voor kunde, kwaliteit én gemak.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn welicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

Vlasman logo
Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v.

Fundament voor vertrouwen

Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. uit Alphen aan den Rijn is een totaalsloopbedrijf in de ware zin van het woord: sloopwerken, koppensnellen, asbestsanering, boren en zagen en bodemsanering. De ruime kennis van de normen waarover het bedrijf beschikt, levert tijdens de audits interessante gesprekken op.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.