Bodem

BRL Keurcompost

Graafmachine verplaats compost

BRL Keurcompost

De BRL Keurcompost waarborgt de kwaliteit van compostproducten. Dit keurmerk geeft compostgebruikers de zekerheid dat de geleverde compost voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Strenger nog, dan de wettelijke eisen van bijvoorbeeld de meststoffenwet.

Voordelen van certificeren

  • U verschaft afnemers een duidelijk inzicht in de productkwaliteit.
  • U geeft compostgebruikers de zekerheid dat de geleverde compost voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
  • Met het voeren van dit kwaliteitskenmerk laat u als bedrijf of organisatie zien over onderscheidend vermogen te beschikken.

Welke principes kent de BRL Keurcompost?

Deze beoordelingsrichtlijn is sinds 2021 niet langer opgebouwd uit protocollen maar uit drie principes:

  • De procesvoering zorgt voor een veilig en kwalitatief goed compostproduct.
  • De geproduceerde compost voldoet aan relevante kwaliteitseisen.
  • De Keurcompost-afnemer weet wat hij krijgt.

De drie principes bestaan op hun beurt weer uit criteria en indicatoren. Door de gewijzigde structuur van deze beoordelingsrichtlijn, is het aantal te toetsen onderdelen meer dan gehalveerd. Dit resulteert in een meer logische samenhang tussen de afzonderlijke eisen, nu dus indicatoren.

Voor wie is de BRL Keurcompost?

Composteerbedrijven, recyclingbedrijven.

Normec Certification en de BRL Keurcompost

Wij hebben alle benodigde expertise in huis om uw bedrijf of organisatie te certificeren conform de BRL Keurcompost. Onze auditoren zijn veelal afkomstig van veldwerk- of ingenieursbureaus en beschikken mede daardoor over ruime praktijkervaring. Omdat we alle BRL’s aanbieden, is certificeren door Normec Certification een keuze voor kunde, kwaliteit én gemak.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Dit zeggen klanten over Normec Certification

C.A. de Groot
C.A. de Groot

C.A. de Groot

De C.A. de Groot Groep is in 1954 begonnen vanuit de sloop. In de jaren ’90 voegde het familiebedrijf asbestsanering toe aan haar activiteiten. Zij hebben voor Normec Certification gekozen toen hun voormalige certificerende instelling stopte met het sloopcertificaat en zijn nog steeds tevreden.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.