Bouwgrondstoffen en bouwstoffen

CPR 2+

Graafmachine werkt met stenen materiaal

CPR 2+

De Europese Construction Products Regulation (CPR), ook wel Europese bouwstoffenverordening genoemd, kent een aantal systemen voor de beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid.  Op grond hiervan kan een producent aantonen dat zijn product aan de eisen voldoet. Dit doet zij door een CE-markering op het product aan te brengen.

Zo kent de CPR een systeem 4 waarbij de beoordeling en verificatie volledig bij de producent liggen en een systeem 2+ waarbij daarop toezicht plaatsvindt door een zogeheten toegelaten instantie ofwel een Notified Body (Nobo). Normec Certification is als Nobo bij de EU geregistreerd om CPR2+ certificaten uit te geven.

Normec Certification en de CPR2+

Wij hebben alle benodigde expertise in huis om uw bedrijf of organisatie te certificeren conform CPR2+.

Voordelen van certificeren
  • Binnen 1 werkdag een offerte op maat
  • Binnen 1 maand een certificaat
  • Marktleider door kennis en kwaliteit

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

Vlasman logo
Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v.

Fundament voor vertrouwen

Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. uit Alphen aan den Rijn is een totaalsloopbedrijf in de ware zin van het woord: sloopwerken, koppensnellen, asbestsanering, boren en zagen en bodemsanering. De ruime kennis van de normen waarover het bedrijf beschikt, levert tijdens de audits interessante gesprekken op.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.