Veiligheid & Installatietechniek

BRL 6000-25

Elektriciteitsinstallateur werkt aan elektriciteitskast

BRL 6000-25

De BRL 6000-25, ook wel CO-certificering, heeft betrekking op het verantwoord uitvoeren van werkzaamheden aan gasinstallaties, rookgasafvoervoorzieningen of verbrandingsluchttoevoeren. Met de kwaliteitsregeling BRL 6000-25 (CO-certificering) voldoet u aan de Certificering Preventie Koolmonoxide. Sinds oktober 2020 is dit als verplichting opgenomen in het Bouwbesluit. Deze verplichting wordt ook wel de Gasketelwet genoemd. Vanaf 1 april 2023 mogen alleen CO-vrij gecertificeerde installatiebedrijven met vakbekwame installateurs en monteurs nog werkzaamheden uitvoeren.

Voordelen van certificeren
  • U voldoet aan de Certificering Preventie Koolmonoxide die als verplichting is opgenomen in het Bouwbesluit.
  • U laat als CO-vrij gecertificeerd bedrijf zien over kwaliteit en vakmanschap te beschikken.
  • U beperkt aansprakelijkheid en voorziet in een betere risicobeheersing.

Voor wie is de BRL 6000-25 certificering?

Voor (installatie)bedrijven die installatie- en onderhoudsmonteurs in dienst hebben of inhuren als zzp’er. Alle werkzaamheden (installeren, onderhouden, repareren, inbedrijfstellen) aan gasverbrandingsinstallaties, rookgasafvoervoorzieningen of verbrandingsluchttoevoeren vallen onder de CO-certificering.

Normec Certification en de BRL 6000-25

Wij hebben alle benodigde expertise in huis om uw bedrijf te certificeren conform de BRL 6000-25. Op 15 juni 2022 is de BRL definitief vastgesteld en goedgekeurd door de Raad voor Accreditatie (RvA). Onze korte doorlooptijden zorgen ervoor dat u snel geholpen wordt en u heeft altijd inzicht in het certificeringsproces via een eigen klantportaal.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

Dolmans
Dolmans Milieutechniek BV

Dolmans Milieutechniek BV

De specialisten van Dolmans nemen de klant het hele proces rondom de verwijdering van gevaarlijke stoffen uit handen. Per situatie bekijken ze wat er nodig is en anticiperen daar direct op. Betrokkenheid en goede communicatie zijn daarin essentieel. De match met Normec is er dan ook niet voor niets.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.