Bouwgrondstoffen en bouwstoffen

BRL 2506

Graafmachine werkt met stenen materiaal

BRL 2506

De BRL 2506 is de nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO® productcertificaat en het NL BSB® productcertificaat voor recyclinggranulaten voor toepassingen in GWW-werken, als toeslagmateriaal in asfalt, in beton en in gebonden funderingen en als ballastlagen op daken. Gebruik van secundaire materialen draagt bij aan de duurzaamheid van de sector. Het standaardgebruik van recyclinggranulaten zal leiden tot een verhoogde circulariteit binnen de sector.

De beoordelingsrichtlijn bevat de producteisen die aan recyclinggranulaten worden gesteld en de eisen aan het door de producent te hanteren kwaliteitssysteem bij de bewerking van steenachtig afval. Daarnaast bevat de BRL 2506 regels die erop gericht zijn de aanwezigheid van asbest te voorkomen in recyclinggranulaat.

Voordelen van certificeren
  • U beschikt over een erkend bewijsmiddel voor het Besluit bodemkwaliteit.
  • U draagt als bedrijf of organisatie bij aan het stimuleren van het gebruik van circulaire materialen.
  • Met het voeren van dit kwaliteitskenmerk laat u als bedrijf of organisatie zien over onderscheidend vermogen te beschikken.

BRL 2506, KOMO® en NL BSB®

Recyclinggranulaat dat is voorzien van het KOMO®-keurmerk voldoet aan de Standaard RAW Bepalingen, het Besluit bodemkwaliteit, NEN-EN 13242, NEN-EN 13055-1 en/of NEN-EN 12620, afhankelijk van de toepassing. Recyclinggranulaat voorzien van het NL BSB® productcertificaat voldoet alleen aan de eisen van het Besluit bodemkwaliteit.

Normec Certification en de BRL 2506

Wij hebben alle benodigde expertise in huis om uw bedrijf of organisatie te certificeren conform de BRL 2506. Onze auditoren zijn veelal afkomstig van veldwerk- of ingenieursbureaus en beschikken mede daardoor over ruime praktijkervaring. Omdat we alle BRL’s aanbieden, is certificeren door Normec Certification een keuze voor kunde, kwaliteit én gemak.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

Van der Zanden

Van der Zanden over Normec Certification

Van der Zanden is al jarenlang klant bij Normec, dus ook voor dit unieke project kloppen ze aan bij hun betrouwbare certificeringspartner.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.