Kwaliteitsmanagementsystemen

ISO 14001

Mensen staan op dak met zonnepanelen

ISO 14001

De ISO 14001-norm is vooral geschikt voor bedrijven die willen laten zien dat ze voldoen aan de milieuwet- en regelgeving. Door de eisen voor het inrichten van een milieumanagementsysteem is het certificaat geschikt voor ondernemingen die zich bewust willen worden van de impact van hun bedrijfsprocessen op het milieu en die zoeken naar handvatten om hun milieuprestatie te verbeteren. Door het implementeren van deze norm worden de verschillende milieuaspecten in kaart gebracht en worden acties geïdentificeerd om deze te beheersen.

Voordelen van certificeren
  • U laat als organisatie zien dat u systematisch werkt aan betere milieuprestaties en naleving van wet- en regelgeving.
  • U krijgt een scherp inzicht in zowel de risico’s als de kansen voor uw organisatie op milieugebied.
  • U beschikt over een internationaal herkenbare basis en een wereldwijd geaccepteerde norm voor certificatie.

ISO 14001 en ISO 9001

Net als de ISO 9001-norm bezit de ISO 14001-norm de High Level Structure (HLS). Dit betekent dat de twee normen volledig identiek  zijn ingericht, met eenzelfde aantal hoofdstukken die dezelfde thema’s behandelen. Terwijl bij ISO 9001 de focust ligt op kwaliteit, ligt die bij ISO 14001 op milieu.

Normec Certification en ISO 14001

Wij hebben alle benodigde expertise in huis om uw bedrijf of organisatie te certificeren conform de ISO 14001-norm. Bovendien kunnen we geïntegreerde audits uitvoeren voor de ISO 9001– en 14001-normen. Niet alleen voorkomt dit doublures en zorgt het voor de juiste focus, het levert ook een efficiencyvoordeel voor u als klant op.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zegggen klanten over Normec Certification

Hoogeboom Raalte
Hoogeboom Raalte

Sterk in uitvoering

Al sinds 1935 is Hoogeboom Raalte actief met aannemen van grond-, weg- en waterbouwwerkzaamheden, recycling en verhuur van machines en containers. Verder verricht het bedrijf sloopwerkzaamheden, asbest- en bodemsaneringen, damwanden, bronbemaling, riolering en bestrating. Die respectabele leeftijd dankt het bedrijf aan het centraal stellen van de klant. Altijd.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.