Kwaliteitsmanagementsystemen

ISO 27001

Bouwplaats

ISO 27001

De internationale norm ISO 27001 beschrijft hoe organisaties om kunnen gaan met beveiligen van informatie. Met dit managementsysteem voor informatiebeveiliging (cyber security) kunt u informatie binnen uw bedrijf op een procesmatige wijze beveiligen en de risico’s van datalekken (en dus ook boetes) minimaliseren. ISO 27001 certificering laat zien dat u voldoet aan alle eisen rondom informatiebeveiliging en verantwoordelijk met de informatie binnen uw organisatie omgaat. Denk bijvoorbeeld aan het beschermen van persoons- en bedrijfsgegevens en bescherming tegen hackers.

Voordelen van certificeren

  • Met een internationaal erkend ISO 27001 certificaat voldoet u aan de AVG en toont u verantwoordelijkheid op het gebied van informatiebeveiliging.
  • Met een gecertificeerd managementsysteem voor informatiebeveiliging minimaliseert u de kans op een datalek en kunt u boetes vermijden.
  • Door te voldoen aan de norm ISO 27001 onderscheidt u zich van uw concurrenten en heeft u voordeel bij aanbestedingen.

Voor wie is ISO 27001 certificering?

Informatiebeveiliging is van groot belang voor alle organisaties, ongeacht de omvang of sector. ISO 27001 certificering is dus zeker niet alleen voor softwarebedrijven. Alle bedrijven die willen aantonen dat ze op een verantwoordelijke manier omgaan met informatiebeveiliging, hebben voordeel van een ISO 27001 certificaat. Bovendien onderscheidt u zich van uw concurrenten door te voldoen aan deze norm en heeft u daardoor voordeel bij aanbestedingen.

Hoe werkt een ISO 27001 audit?

Om ISO 27001 certificering te krijgen, moet uw organisatie eerst een ISO 27001 audit doorlopen. Tijdens de audit toetst een van onze auditoren of uw organisatie aan alle eisen voldoet. Aan de hand van drie stappen wordt het managementsysteem voor informatiebeveiliging beoordeeld. De eerste stap is het vooronderzoek. In deze fase controleert de auditor of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. Is alle documentatie op orde, dan wordt de ISO 27001 audit gepland. Tijdens de audit kijkt de auditor of het managementsysteem goed is geïmplementeerd. Voldoet uw organisatie aan alle eisen voor ISO 27001 certificering? Dan volgt binnen enkele weken het auditrapport en het certificaat.

ISO 27001 certificering behalen bij Normec Certification

Normec Certification heeft alle benodigde expertise in huis om uw organisatie te certificeren conform de ISO 27001. Het ISO 27001 certificaat heeft een driejarige cyclus. Dit betekent dat uw certificaat na uitgifte drie jaar geldig is. Wel voeren wij een keer per jaar een tussentijdse audit uit, om te controleren of uw organisatie nog aan alle eisen voldoet. Ook als u op korte termijn een certificaat nodig heeft, staan wij voor u klaar. Wij garanderen korte doorlooptijden en via uw eigen online klantportaal heeft u altijd volledig inzicht in het certificeringsproces.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

Van der Zanden

Van der Zanden over Normec Certification

Van der Zanden is al jarenlang klant bij Normec, dus ook voor dit unieke project kloppen ze aan bij hun betrouwbare certificeringspartner.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.