Duurzaamheid & milieu

MRF keurmerk

Graafmachine bij sloop van gebouw

MRF keurmerk

De erkenningsregeling MRF Keurmerk is een praktisch en branchespecifiek kwaliteitszorgsysteem. Bedrijven met een MRF Keurmerk voldoen aan de eisen die worden gesteld door diverse gemeente- en overheidsinstellingen voor betrouwbare en milieuvriendelijke be- of verwerking van recyclebare metalen. Bovendien ondersteunt het keurmerk uw uitstraling als professionele en duurzame partij in metaalrecycling.

Voordelen van certificeren

  • U draagt als bedrijf of organisatie bij aan een positief imago van de metaalbranche.
  • Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor uitsluitend samen te werken met metaalrecyclers die het MRF-Keurmerk bezitten.
  • U maakt als bedrijf of organisatie aantoonbaar dat u milieuvriendelijk en duurzaam werken belangrijk vindt.

Waarom een MRF Keurmerk?

Het MRF Keurmerk staat voor het streven van de Metaal- en Recycling Federatie naar erkenning van de sector als een professionele en duurzame branche. Het keurmerk is daarom verplicht voor alle bij de MRF aangesloten leden; van shredderbedrijven en handelaren in ferro- en non-ferrometalen tot aan exporteurs. De zorg voor veiligheid, arbo en milieu is nadrukkelijk in deze regeling geborgd. Zo zijn er onder andere eisen opgenomen over het voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving, de kwaliteit van de administratieve organisatie en de gebruikte bedrijfsmiddelen.

Normec Certification en het MRF Keurmerk

Bedrijven met het MRF-Keurmerk moeten jaarlijks worden getoetst. Normec Certification is een van de certificerende instellingen die een samenwerkingsovereenkomst met de MRF heeft getekend. De beoordeling voor het MRF Keurmerk gebeurt door auditoren die weten wat er speelt in uw markt.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

Hoogeboom Raalte
Hoogeboom Raalte

Sterk in uitvoering

Al sinds 1935 is Hoogeboom Raalte actief met aannemen van grond-, weg- en waterbouwwerkzaamheden, recycling en verhuur van machines en containers. Verder verricht het bedrijf sloopwerkzaamheden, asbest- en bodemsaneringen, damwanden, bronbemaling, riolering en bestrating. Die respectabele leeftijd dankt het bedrijf aan het centraal stellen van de klant. Altijd.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.