Over ons

Uw kennispartner in certificeringen

Normec Certification is nog jong, maar bezit decennia aan ervaring in asbest, bodem en bouw(grond)stoffen. Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Normec Certification?

Toonaangevend in certificeren

Normec Certification is dé certificerende instelling op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. In relatief korte tijd is Normec Certification uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Door de inzet van slimme IT-oplossingen is onze werkwijze efficiënt, transparant en kostengunstig. Een voorbeeld is ons unieke klantenportal, waarmee u 24/7 inzicht hebt in onder andere de voortgang van het certificeringsproces, de status van uw lopende certificaten en gemaakte auditafspraken.

Kwaliteit in veiligheid

Dankzij onze services kunnen organisaties die met asbest, bodem en bouwstoffen te maken hebben beter, veiliger en efficiënter werken. We halen energie uit het leveren van kwaliteit, iedere dag opnieuw. Het doorvoeren van duurzame verbetering voor onze klanten doen we met veel enthousiasme, kundigheid én in de overtuiging dat het altijd beter kan. Want dat kan het. Omdat wij met vaste auditoren werken, hebt u altijd een vertrouwd gezicht tegenover u. Daarnaast houden wij, net zomin als u, van onaangename verrassingen. Daarom bevatten onze offertes geen verborgen kosten. Kunde en kwaliteit, dat kenmerkt Normec Certification.

Onze geschiedenis

Van meet af aan onderscheidend

De geschiedenis van Normec Certification begint namelijk bij het in 1994 opgerichte Bouw- en Sloopafval Consult door Dick Eerland. Dit bedrijf splitste zich in 1997 op in een laboratoriumtak, een certificeringstak en een managementtak. Tien jaar later ging het verder als Eerland Certification. Het bedrijf onderscheidde zich toen al door de hoge mate van expertise, een klantgerichte aanpak en de automatisering van processen
In 2016 was Eerland Certification het allereerste bedrijf dat werd overgenomen door Normec Group. De combinatie van door de jaren heen opgebouwde expertise en de toepassing van moderne ICT gaf Normec Certification meteen een voorsprong op de bestaande certificerende instellingen. Nog steeds werken bij ons mensen van het vroegere Eerland Certification. Mede daardoor kunnen we zeggen: we zijn nog jong, maar hebben ontzettend veel ervaring!

Missie

De missie van Normec Certification is samen te vatten in twee woorden: ‘duurzaam beter’.

De services die wij verrichten voorkomen risico’s en verschaffen onze klanten concrete, constructieve handvatten waarmee zij hun bedrijfsactiviteiten en –processen duurzaam kunnen verbeteren. Onze diensten resulteren in een gedetailleerd inzicht in hun kwaliteit, efficiency en veiligheid op basis waarvan zij hun producten en diensten verder kunnen ontwikkelen.
De impact van onze diensten stopt echter niet bij onze klanten. Want van hun duurzame verbetering profiteren hún klanten, stakeholders, ja zelfs de maatschappij. Onze klanten zijn namelijk actief in sectoren die vrijwel elke burger raken, op werk- of privégebied. Dat maakt van ‘duurzaam beter’ niet alleen een missie, maar ook een verantwoordelijkheid. En die dragen we graag.

Visie

Normec Certification wil de nummer één instelling zijn op het gebied van certificeren. Klantfocus, servicegerichtheid en de inzet van IT-middelen vormen de basis van een efficiënte en transparante werkwijze.
Met onze deskundigheid, ons hoge ambitieniveau en het enthousiasme waarmee we elke dag onze diensten verrichten, maken we niet alleen verschil voor onze klanten, maar zijn we toonaangevend voor de hele sector.

RvA accreditatie

Normec Certification is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA) voor EN ISO/IEC 17021-1:2015 en EN ISO/IEC 17065:2012 en verstrekt certificaten met het RvA-beeldmerk. Voor de volledige en actuele scope van onze accreditatie verwijzen wij u graag naar de website van de RvA (C234 en C274).
Hier vindt u onze beleidsverklaring.
Hier vindt u het certificatiereglement van Normec Certification.

Ons team

Deskundig, ondernemend
en ambitieus.

Mariska van Schaik
Managing Director Normec Sustainability

Mariska van Schaik

Miranda Seigers
Operationeel Directeur

Miranda Seigers

Arjen Werkmeester
Commercieel Directeur

Arjen Werkmeester

Normec Certification is onderdeel van Normec

Normec is een toonaangevende organisatie in de TICC-branche (Testen, Inspecteren, Certificeren, Compliance). Ons werkgebied reikt van (drink)waterkwaliteit, luchtkwaliteit en bodemkwaliteit tot brandveiligheid, voedselveiligheid en managementsystemen. Met ruim 4.000 medewerkers werken we dagelijks aan een veilige en gezonde werk- en leefomgeving. Voor deze én toekomstige generaties.

Kantoor interieur