Gevaarlijke stoffen

Asbestverwijdering

Professionals verwijderen asbestcementplaat van dak

Asbestverwijdering

Gaat u als sloop-, renovatie- of saneringsbedrijf asbesthoudend materiaal verwijderen in risicoklasse 2? Dan bent u verplicht u daarvoor te laten certificeren. Alleen asbestverwijderingsbedrijven die voldoen aan de regels uit het Procescertificaat Asbestverwijdering en hiervoor gecertificeerd zijn, mogen asbestverwijderingswerkzaamheden uitvoeren.

Voordelen van certificeren

  • Binnen 1 werkdag een offerte op maat
  • Binnen 1 maand een certificaat
  • Marktleider door kennis en kwaliteit

Hoe ziet een certificering voor asbestverwijdering uit?

Voordat wij een Procescertificaat Asbestverwijdering aan uw bedrijf kunnen afgeven, voeren we een beoordelingsprogramma uit. Dit programma bestaat uit:

  • een beoordeling van een door u gedocumenteerd kwaliteitsmanagementsysteem
  • een beoordeling op de vestigingslocatie en
  • een beoordeling van twee asbestverwijderingsprojecten.

Bevindingen van de beoordelingen worden in een rapportage opgenomen.

Asbestverwijdering ontheffing

Omdat een asbestverwijdering in risicoklasse 2 alleen mag worden uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven, moeten voor de twee tijdens het toelatingsproces te beoordelen asbestverwijderingswerken ontheffingen worden aangevraagd. Normec Certification kan u deze ontheffing verlenen, mits uw kwaliteitsmanagementsysteem en de beoordeling op de vestigingslocatie voldoen aan de eisen.

Normec Certification en een certificering asbestverwijdering

De wortels van Normec Certification liggen in de asbestsector. Naast marktleider op het gebied van certificatie van de asbestbranche zijn we een echte kennispartner voor bedrijven die asbestwerkzaamheden (gaan) uitvoeren. We zijn op de hoogte van de ins en outs van de branche, kennen de situaties waarin asbestinventarisatiebedrijven werken en we spreken de taal van onze klant. Een certificering voor asbestverwijdering door Normec Certification is daarmee een keuze voor kunde en kwaliteit.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

C.A. de Groot
C.A. de Groot

C.A. de Groot

De C.A. de Groot Groep is in 1954 begonnen vanuit de sloop. In de jaren ’90 voegde het familiebedrijf asbestsanering toe aan haar activiteiten. Zij hebben voor Normec Certification gekozen toen hun voormalige certificerende instelling stopte met het sloopcertificaat en zijn nog steeds tevreden.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.