Gevaarlijke stoffen

Chroom-6

Graafmachine bij sloop van gebouw

Chroom-6

Chroom-6 is een metaal dat na blootstelling, op termijn, kan leiden tot ernstige gezondheidsschade in de vorm van kanker of een nadelig effect op de voortplanting. Chroom-6 wordt ook wel een CMR-stof genoemd: carcinogeen, mutageen, reproductietoxisch. Aan het werken met CMR-stoffen worden extra verplichtingen gesteld.

Voordelen van certificeren
  • U toont als bedrijf of organisatie aan dat u veilig en volgens de geldende protocollen werkt.
  • U laat zien dat u grote waarde hecht aan de gezondheid van uw medewerkers en de veiligheid van de omgeving en het milieu.
  • U komt in aanmerking voor opdrachten die enkel worden gegund aan bedrijven met een Chroom-6-certificaat.

Waarom een Chroom-6-certificaat?

Chroom-6 heeft de afgelopen jaren voor flinke problemen gezorgd. Omvangrijke sanering- of renovatiewerkzaamheden werden stilgelegd nadat deze gevaarlijke stof werd aangetroffen, simpelweg omdat regelgeving over onderhoud, reiniging of sloop van Chroom-6-houdende materialen ontbrak. Voor opdrachtgevers is het Chroom-6-certificaat dan ook van grote waarde, helemaal omdat de Chroom-6-dossiers alleen maar toenemen.

Normec Certification en het Chroom-6-certificaat

Normec Certification is marktleider in het uitgeven van Chroom-6-certificaten. We stonden samen met SGS Search, TÜV Nederland en enkele saneringsbedrijven aan de basis van het certificaat en de ontwikkeling van veilige werkprotocollen. Een certificering voor een Chroom-6-certificaat door Normec Certification is daarmee een keuze voor kunde en kwaliteit.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

Dolmans
Dolmans Milieutechniek BV

Dolmans Milieutechniek BV

De specialisten van Dolmans nemen de klant het hele proces rondom de verwijdering van gevaarlijke stoffen uit handen. Per situatie bekijken ze wat er nodig is en anticiperen daar direct op. Betrokkenheid en goede communicatie zijn daarin essentieel. De match met Normec is er dan ook niet voor niets.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.