Wat is Chroom-6?

Chroom-6 is een metaal dat na blootstelling, op termijn, kan leiden tot ernstige gezondheidsschade in de vorm van kanker of een nadelig effect op de voortplanting. Chroom-6 wordt ook wel een CMR-stof genoemd: carcinogeen, mutageen, reproductietoxisch. Aan het werken met CMR-stoffen worden extra verplichtingen gesteld.

Offerte aanvragen

Waarom een Chroom-6-certificaat?

Chroom-6 heeft de afgelopen jaren voor flinke problemen gezorgd. Omvangrijke sanering- of renovatiewerkzaamheden werden stilgelegd nadat deze gevaarlijke stof werd aangetroffen, simpelweg omdat regelgeving over onderhoud, reiniging of sloop van Chroom-6-houdende materialen ontbrak. Voor opdrachtgevers is het Chroom-6-certificaat dan ook van grote waarde, helemaal omdat de Chroom-6-dossiers alleen maar toenemen.

Normec Certification en het Chroom-6-certificaat

Normec Certification is marktleider in het uitgeven van Chroom-6-certificaten. We stonden samen met SGS Search, TÜV Nederland en enkele saneringsbedrijven aan de basis van het certificaat en de ontwikkeling van veilige werkprotocollen. Een certificering voor een Chroom-6-certificaat door Normec Certification is daarmee een keuze voor kunde en kwaliteit.

    Voordelen van certificeren

  • U toont als bedrijf of organisatie aan dat u veilig en volgens de geldende protocollen werkt.
  • U laat zien dat u grote waarde hecht aan de gezondheid van uw medewerkers en de veiligheid van de omgeving en het milieu.
  • U komt in aanmerking voor opdrachten die enkel worden gegund aan bedrijven met een Chroom-6-certificaat.

Overstapservice

Overstappen naar Normec Certification kan in vier eenvoudige stappen – ook als u nog verbonden bent aan een andere certificerende instelling!

Meer informatie

Deze diensten zijn ook interessant voor u

Gerelateerd nieuws

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de investering voor uw beoogde certificering? Normec Certification denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen
veiligheidshelmen en protofoon
Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu