Duurzaamheid & milieu

MVO Prestatieladder

Auditor in veld nabij elektrische mast

MVO Prestatieladder

De MVO Prestatieladder is het managementsysteem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Met deze certificatienorm kunt u uw inspanningen op het gebied van MVO goed inzichtelijk maken voor uw stakeholders. De MVO Prestatieladder is geïnspireerd op managementsystemen zoals de ISO 9001 en is een concretisering van de ISO 26000-richtlijn.

Voordelen van certificeren
  • U maakt als bedrijf of organisatie aantoonbaar dat u duurzaamheid nastreeft en maatschappelijk verantwoord onderneemt.
  • U verhoogt uw aantrekkelijkheid als maatschappelijk bewust handelende werkgever.
  • U maakt bij aanbestedingen een grotere kans op een gunningsvoordeel.

MVO Prestatieladder en ISO 9001

De MVO Prestatieladder focust op de totstandkoming, de uitvoering en de afstemming van het beleid van een organisatie op 31 herkenbare MVO-thema’s in het managementsysteem. Deze thema’s classificeren zich op drie verschillende deelgebieden, die de kern van de MVO-ladder vormen: People, Planet en Profit. De ladder bestaat uit vijf verschillende treden; hoe hoger de trede waarvoor uw bedrijf wordt gecertificeerd hoe meer onderscheidend uw organisatie is. Door de High Level Structure van de ladder is het gemakkelijk om een bestaand ISO 9001– of ISO 14001-managementsysteem aan te vullen met de eisen van de MVO Prestatieladder.

Normec Certification en de MVO Prestatieladder

Wanneer u een certificering bij ons aanvraagt, bezoekt een auditor uw organisatie om uw invulling van de MVO Prestatieladder te toetsen. U krijgt uitsluitsel over het voldoen van uw organisatie aan het aangevraagde niveau en over eventueel op te lossen afwijkingen voor uitgifte van het certificaat. De beoordeling voor de MVO Prestatieladder gebeurt door auditoren die weten wat er speelt in uw markt én wat realistische doelstellingen zijn.

Meer informatie?

Download een infographic voor een overview van de MVO Prestatieladder

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

Van der Zanden

Van der Zanden over Normec Certification

Van der Zanden is al jarenlang klant bij Normec, dus ook voor dit unieke project kloppen ze aan bij hun betrouwbare certificeringspartner.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.