Bouwgrondstoffen en bouwstoffen

BRL 9321

Graafmachine werkt met stenen materiaal

BRL 9321

De BRL 9321 Industriezand en/of (gebroken) industriegrind heeft betrekking op zand en grind dat bedoeld is voor ongebonden toepassing op de bodem. Industriezand en/of (gebroken) industriegrind heeft een natuurlijke herkomst en komt uit een ongeroerde bodem. Het materiaal dat onder deze beoordelingsrichtlijn wordt gecertificeerd is dus niet vrijgekomen bij werken van sanering of onderhoud van (water)bodem.

De BRL 9321 bevat de eisen met betrekking tot de milieuhygiënische eigenschappen van dit zand en/of grind conform het Besluit bodemkwaliteit en de Regeling bodemkwaliteit. Aan dit zand en/of grind worden geen verdere prestatie-eisen gesteld. De af te geven kwaliteitsverklaring wordt aangeduid als NL BSB® productcertificaat.

Voordelen van certificeren
  • U beschikt over een erkend bewijsmiddel in het kader van het Besluit bodemkwaliteit.
  • Met het voeren van dit kwaliteitskenmerk laat u als bedrijf of organisatie zien over onderscheidend vermogen te beschikken.
  • Door te voldoen aan de wet- en regelgeving verplicht u zich tot een uniforme werkwijze hetgeen resulteert in een optimalisatie van al uw bedrijfsprocessen.

Normec Certification en de BRL 9321

Wij hebben alle benodigde expertise in huis om uw bedrijf of organisatie te certificeren conform de BRL 9321. Onze auditoren zijn veelal afkomstig van veldwerk- of ingenieursbureaus en beschikken mede daardoor over ruime praktijkervaring. Omdat we alle BRL’s aanbieden, is certificeren door Normec Certification een keuze voor kunde, kwaliteit én gemak.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

C.A. de Groot
C.A. de Groot

C.A. de Groot

De C.A. de Groot Groep is in 1954 begonnen vanuit de sloop. In de jaren ’90 voegde het familiebedrijf asbestsanering toe aan haar activiteiten. Zij hebben voor Normec Certification gekozen toen hun voormalige certificerende instelling stopte met het sloopcertificaat en zijn nog steeds tevreden.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.