Duurzaamheid & milieu

BRL SVMS-007

Auditor op slooplocatie

BRL SVMS-007

De BRL SVMS-007 heeft betrekking op de zorgvuldige werkvoorbereiding en een veilig en milieukundig verantwoorde uitvoering van een sloopproject. Wat betreft het veiligheidsaspect bevat de beoordelingsrichtlijn eisen die onder meer zijn ontleend aan de arbo-regelgeving. Voor het milieukundige aspect van slopen staat naast het beschikken over de juiste milieuvergunningen ook een verantwoorde omgang met vrijkomende sloopmaterialen centraal.

Voor wie is de BRL SVMS-007 certificering?

Sloopbedrijven, aannemersbedrijven, milieutechnische bedrijven, demontagebedrijven, loon- en grondverzetbedrijven.

Voordelen van certificeren

  • U maakt met het certificaat aantoonbaar dat u een betrouwbare partij bent voor verantwoord uitgevoerde sloopprojecten.
  • Met het voeren van dit kwaliteitskenmerk laat u als bedrijf of organisatie zien over onderscheidend vermogen te beschikken.
  • Door te voldoen aan de beoordelingsrichtlijn beperkt u uw aansprakelijkheid en voorziet u in een betere risicobeheersing hetgeen de continuïteit van uw organisatie op lange termijn bevordert.

BRL SVMS-007 en VCA

Sloopbedrijven die zich willen onderscheiden door aantoonbaar te maken dat zij circulair slopen en zich inzetten voor hoogwaardig hergebruik van vrijkomende materialen kunnen in aanvulling op de BRL SVMS-007 in aanmerking komen voor de Regeling Verificatie Circulair Sloopproject. Wel moet uw bedrijf dan beschikken over een VCA-certificaat.

Normec Certification en de BRL SMVS-007

Wij hebben alle benodigde expertise in huis om uw bedrijf of organisatie te certificeren conform de BRL SMVS-007. Onze auditoren zijn veelal afkomstig van veldwerk- of ingenieursbureaus en beschikken mede daardoor over ruime praktijkervaring. Omdat we alle BRL’s aanbieden, is certificeren door Normec Certification een keuze voor kunde, kwaliteit én gemak.

Verificatieregeling circulair sloopproject

Een aanvulling op de BRL SVMS-007 is de Verificatie circulair sloopproject. Met deze verificatie worden sloopbedrijven en opdrachtgevers ondersteund bij het integreren van circulaire principes. Zowel in de planning als de uitvoering van sloopprojecten, inclusief het verantwoord hergebruiken van materialen die vrijkomen bij de sloop.

Wanneer een project geverifieerd is, is de verificatie (inclusief stoffenverantwoording) downloaden via het register circulaire sloopprojecten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Dit zeggen klanten over Normec Certification

Van der Zanden

Van der Zanden over Normec Certification

Van der Zanden is al jarenlang klant bij Normec, dus ook voor dit unieke project kloppen ze aan bij hun betrouwbare certificeringspartner.

FAQ

Alle meest gestelde vragen op een rij

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec Certification inzien?

In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000  of stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com. 

Is certificering voor de Safety Culture Ladder verplicht?

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar info-cert@normecgroup.com of bekijk onze contact pagina.