Onderscheidend Chroom-6 certificaat nu beschikbaar!

GELDERMALSEN – Veilig met chroom-6 werken heeft in korte tijd officieel vorm gekregen. Op 3 maart 2020 ontvangen: VKS NV, Asbestsanering en milieutechniek Heezen BV & Dolmans Milieu Techniek BV  het Chroom-6 certificaat. Met dit certificaat tonen zij aan op een goede en veilige manier om te gaan met chroom-6.

Waarom certificeren?
Chroom-6 heeft Nederland de afgelopen jaren overvallen. De gevaarlijke stof duikt op allerlei plekken in de maatschappij op. Instanties kregen ermee te maken en hadden behoefte aan deskundige partijen die hen konden ontzorgen bij de verwijdering en schoonmaak van chroom-6-houdende materialen. Omdat er naast de Arbowet verder geen regulering is, dienden vele partijen zich aan. Hier zaten ook minder ervaren bedrijven tussen.

Marktregulatie noodzakelijk
SGS Search, specialist en adviesbureau op het gebied van gevaarlijke stoffen, zag het belang van het inbouwen van extra veiligheid en garanties voor de markt. Het bedrijf nam daarom het voortouw en bracht een aantal experts bij elkaar. Uiteindelijk ontwikkelden de certificerende instellingen TÜV Nederland en Normec Certification samen met enkele saneringsbedrijven een gecertificeerde aanpak, inclusief veilige werkprotocollen.

Belangrijk signaal voor opdrachtgevers
Het keurmerk en de werkprotocollen betekenen dat choom-6-specialisten zich via het certificaat kunnen onderscheiden binnen de tot nu toe vrije markt. Zij tonen aan dat ze veilig werken en beproefde werkwijzen hanteren. Een belangrijk gegeven voor de eigen medewerkers van het bedrijf, maar zeker ook richting opdrachtgevers. Zij weten via het certificaat immers dat ze met een betrouwbare chroom-6-partner samenwerken.

Belangstelling voor het certificaat?
Dat deze certificeringsprocedure in korte tijd van de grond is gekomen, is een positieve ontwikkeling. In een tijd waarin de chroom-6-vraagstukken alleen maar toenemen, groeit de behoefte aan gespecialiseerde chroom-6-partners. Interesse in het behalen van het Chroom-6 certificaat? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)345 585 000 of via e-mailadres info-cert@normecgroup.com. Ons team van ervaren auditoren staat voor u klaar. 

Wilt u een certificaat aanvragen?
Normec Certification is grondlegger van het chroom-6-certificaat. Onze auditoren zijn daarom goed bekend met de problematiek in uw sector. Neem contact met ons op en ontvang binnen een werkdag een offerte.

man spuit auto

Chroom-6

U wilt uw medewerkers beschermen tegen de schadelijke gevolgen van Chroom-6? Onderscheid u met een Chroom-6-certificaat. Normec Certification is uw partner.

Lees meer
Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu