VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) is een norm voor de evaluatie en certificatie van veiligheids- en arbozorgsystemen. Aan de hand van de VCA kunnen dienstverlenende bedrijven objectief en structureel worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem (Veiligheid, Gezondheid, Milieu). VCA is bedoeld voor aannemers – opdrachtnemers en contractors – die bij opdrachtgevers werkzaamheden verrichten die risicovol zijn, of waarbij sprake is van risicovolle omstandigheden.
Een VCA-certificering kent twee niveaus: VCA* en VCA**. VCA-certificaat
VCA* heeft betrekking op uitvoerende zaken als de directe beheersing van veiligheids-, gezondheids- en milieuactiviteiten op de werkvloer.
VCA** neemt naast deze zaken ook beleid, structuur en planvorming mee. En dan is er tevens een derde VCA: de VCA Petrochemie certificering (VCA-P). Deze is bedoeld voor bedrijven die direct betrokken zijn bij de specifieke risicovolle omstandigheden van het primaire proces in de petrochemie.
Wij hebben alle benodigde expertise in huis om uw bedrijf of organisatie te certificeren conform de VCA. Mocht uw systeem goed op orde zijn, dan kunnen wij u binnen één maand VCA-certificeren.
C.A. de Groot C.A. de Groot
De C.A. de Groot Groep is in 1954 begonnen vanuit de sloop. In de jaren ’90 voegde het familiebedrijf asbestsanering toe aan haar activiteiten. Zij hebben voor Normec Certification gekozen toen hun voormalige certificerende instelling stopte met het sloopcertificaat en zijn nog steeds tevreden.
In het certificatiereglement van Normec Certification staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec Certification als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Op deze pagina leest u meer over het certificatiereglement en op deze pagina kunt u ook het certificatiereglement downloaden.
Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000 of stuur een mail naar [email protected].
Voor meer informatie over geldigheid van certificaten kunt u terecht op de pagina certificaathouders.
Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)345 585 000, stuur een mail naar [email protected] of bekijk onze contact pagina.
Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben met elkaar afgesproken om veiligheid in de keten te verbeteren door toepassing van Safety Culture Ladder. Per 1 januari 2022 is de Safety Culture Ladder verplicht bij aanbestedingen in de bouw. In aanbestedingen wordt een bepaalde trede verplicht gesteld voor (onder)aannemers. De invoering gebeurt stapsgewijs. Trede 2 is vanaf 2023 vereist, trede 3 vanaf 2024.
Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 345 585 000, stuur een mail naar [email protected] of bekijk onze contact pagina.