Auditor kwaliteit, veiligheid en milieu

Wellicht komt de naam Normec Certification je nog niet bekend voor. We zijn inderdaad nog jong, maar hebben enorm veel ervaring. Lees hier meer over Normec Certification.

Wat een baan als Auditor kwaliteit, veiligheid en milieu zo mooi maakt?
Dat geen dag hetzelfde is. Letterlijk. Neem bijvoorbeeld de planning voor deze week: maandag bezocht je een klein schoonmaakbedrijf, dinsdag bezocht je een middelgroot bedrijf dat microchips maakt en vandaag auditeer je bij een bedrijf met 1.200 medewerkers in de GWW-sector.

Wat je daar gaat doen?
Controleren hoe het bedrijf de schema’s voor veiligheid, kwaliteit en milieu naleeft. Je begint de dag met een kop koffie samen met de directie en de KAM coördinator. Om het ijs te breken informeer je hoe het in zijn algemeenheid gaat met het bedrijf. Het zijn drukke tijden voor de sector. Hoe gaan ze om met de tjokvolle orderportefeuille? En hoe met de krapte op de arbeidsmarkt? Lukt het ze om de opdrachten tot een goed einde te brengen? Je luistert goed en vergaart in dit eerste, haast informele gesprek belangrijke informatie.

Als de koffie op is, maak je een rondje door het bedrijf.
Je let goed op of dat wat je ziet overeenkomt met wat je zojuist tijdens het gesprek hoorde. Je maakt een praatje met de planner, de projectleider en de uitvoerder. Ook op de lijst van degenen die je wilt interviewen: het hoofd van het bedrijfsbureau en het hoofd financiën. Je informeert naar hun werkzaamheden en vraagt goed door. Teruggekomen op de werkplek die voor je is vrijgemaakt, voer je een documentenonderzoek uit. Je bestudeert onder andere de directiebeoordeling, de uitkomsten van de recente interne audits en de compliance check.

Het tweede deel van de dag ga je het veld in, controleren of de door het bedrijf zelf opgestelde procedures daadwerkelijk worden nagevolgd.
Werken de medewerkers volgens de veiligheidsvoorschriften, dragen ze hun persoonlijke beschermingsmiddelen? Dat zijn zaken waar je op let. Maar ook: hoe gaat het bedrijf om met calculaties die tijdens het project uit de hand zijn gelopen? Wat doen ze met een niet-sluitende begroting, met klachten van klanten en hoe registreren ze trendanalyses? Tegen het eind van de dag heb je een afrondend gesprek met de directie. Je laat weten dat je enige onvolkomenheden in hun systeem hebt ontdekt. Hoewel dit voor hun een tegenvaller is, zijn ze blij met je bevindingen en zeggen ze toe aan de slag te gaan met de resultaten van de audit. Een collega van jou zal over drie maanden controleren of ze dit inderdaad correct hebben opgepakt. Je sluit de dag met een goed gevoel af.

De audits die je uitvoert voegen daadwerkelijk iets toe.
Dankzij jouw expertise weten bedrijven hoe ze nog zorgvuldiger kunnen werken, met tevreden klanten tot gevolg. Dat maakt jouw baan als auditor kwaliteit en veiligheid niet alleen zeer gevarieerd, maar ook nog eens maatschappelijk relevant. Wat jou betreft het mooiste aspect ervan.

Solliciteer direct

Hebben we jouw ideale werkdag beschreven? En ben jij iemand die:

  • affiniteit heeft met de sector sloop, bouw, installatietechniek of petrochemie;
  • onderzoekend is;
  • met plezier wet- en regelgeving doorspit;
  • stevig in zijn schoenen staat?

Die beschikt over:

  • hbo-diploma bij voorkeur in de richting milieu techniek diploma Middelbare- of Hoger Veiligheidskundige;
  • minimaal drie jaar werkervaring bij een bedrijf in de sector;
  • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden?

En die niets liever wil dan:

  • zelfstandigheid in zijn werk ondernemers en bedrijven naar een hoger plan brengen zichzelf ontwikkelen en kunnen doorgroeien in zijn vakgebied?

Dan is de kans groot dat jij en Normec Certification een goede match zijn.

Reageer direct

Wil jij ook deel uitmaken van het team enthousiaste medewerkers van Normec? Stuur dan jouw cv en motivatie naar:
hr-assurance@normecgroup.com.

Vragen over de vacature? Mail of neem telefonisch contact op met Melanie Isendam via +31 (0)345 585 000. 

Wat bieden we jou?

Solliciteer direct op deze vacature

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Menu