Window of opportunities

Werken bij Normec

Man in oranje hesje op bouwplaats

Auditor VCA

Landelijk | 30 – 40 uur

Jij kan iedere dag weer een nieuw kijkje nemen in de keuken van diverse bedrijven. Van kleine tot grote bedrijven, actief binnen verschillende sectoren. Geen dag is hetzelfde; letterlijk!

Wat mag jij gaan doen

Het VCA-certificaat staat voor vertrouwen, voor competente bedrijven met goed opgeleide werknemers, professioneel veiligheidsmanagement en een sterke toewijding ten aanzien van veiligheid. Jij gaat dagelijks op pad naar diverse ondernemingen omdat je doel is om dit mooie certificaat te kunnen uitgeven. Vooral bij aannemers, bodemonderzoekers, asbestverwijdering en installatiebedrijven (GWW-sector) ga jij audits uitvoeren.

Wat je daar gaat doen?

Jij controleert alles omtrent de veiligheid binnen de organisatie. Je begint de dag met een kop koffie samen met de directie en de VGM-coördinator. Om het ijs te breken informeer je hoe het in zijn algemeenheid gaat met het bedrijf. Het zijn drukke tijden voor de sector. Hoe gaan ze om met de tjokvolle orderportefeuille? En hoe met de krapte op de arbeidsmarkt? Lukt het ze om de opdrachten tot een goed einde te brengen? Je luistert goed en vergaart in dit eerste, haast informele gesprek belangrijke informatie.

Als de koffie op is, maak je een rondje door het bedrijf.

Je let goed op of dat wat je ziet overeenkomt met wat je zojuist tijdens het gesprek hoorde. Je maakt een praatje met HR-eindverantwoordelijke en controleert de personeelsdossiers. Er wordt gekeken of de werknemers beschikken over de juiste diploma’s. Daarnaast wordt er gekeken naar de uitkomst van de recente interne audits en de RI&E.

Het tweede deel van de dag ga je het veld in, controleren of de door het bedrijf zelf opgestelde procedures daadwerkelijk worden nagevolgd.

Kloppen de veiligheid en de keurmerken van materialen zoals brandblussers, elektrische apparatuur, maar ook ladders? Tegen het eind van de dag heb je een afrondend gesprek met de directie. Je laat weten dat je enige onvolkomenheden in hun systeem hebt ontdekt. Hoewel dit voor hun een tegenvaller is, zijn ze blij met je bevindingen en zeggen ze toe aan de slag te gaan met de resultaten van de audit. Jij gaat over drie maanden controleren of ze dit inderdaad correct hebben opgepakt. Je sluit de dag met een goed gevoel af.

De audits die je uitvoert voegen daadwerkelijk iets toe.

Dankzij de expertise van VCA weten bedrijven of ze veilig en zorgvuldig werken. Dat maakt jouw baan als Auditor VCA niet alleen zeer gevarieerd, maar ook nog eens maatschappelijk relevant. Wat jou betreft het mooiste aspect ervan.

Wat breng jij mee

 • Hbo-diploma en MVK of HVK-diploma.
 • Minimaal 3 jaar relevante praktijkervaring.
 • Je bent onderzoekend qua karakter.
 • Je staat stevig in je schoenen.

Over Normec Certification

Normec Certification is onderdeel van Normec. Normec is een ambitieuze, onafhankelijke en nog altijd groeiende organisatie die zich richt op testen, inspecteren, certificeren en compliance. Sinds de oprichting in 2015 is de organisatie uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

De sfeer binnen de organisatie is laagdrempelig en informeel te noemen. Collega’s helpen elkaar graag, en ondanks dat jij veel onderweg zal zijn spreek jij je collega’s regelmatig! Als je start begin je met ons inwerkprogramma, waarbij jij een collega als mentor aangewezen krijgt. Tijdens het sollicitatiegesprek wordt hier meer over verteld.

Wat bieden wij jou

 • Je krijgt een warm welkom binnen een gezellig team van professionals!
 • Een zeer uitdagende baan met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goed maandsalaris, welke afgestemd is op jouw kennis en ervaring.
 • Leaseauto, laptop, smartphone en tablet. Dit allemaal ook privé te gebruiken.
 • Collectieve Pensioenvoorziening, met 50% premie betaald door ons.

Maar dit is natuurlijk niet alles!

Iedere vrijdag zijn er gezellige borrels op kantoor, waarbij je altijd mag aansluiten. Ook organiseren wij diverse bedrijfsfeesten, zoals de jaarlijkse BBQ en het zomer-/winterfeest. Via ons uitgebreide vitaliteitsprogramma mag je deelnemen aan bijvoorbeeld zwem- en hockeyclinics. Wil jij je verder ontwikkelen door middel van een opleiding of een training? Dit kan! Geef het aan en er wordt direct met je meegedacht. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden, doordat wij onderdeel zijn van de Normec Group worden er veel deuren voor je geopend.

Heb jij nog vragen?

Neem contact op!
0345 585 000
recruitment-assurance@normecgroup.com

 

Solliciteer direct

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 3.

  Kantoor interieur
  Over ons

  Normec Certification is dé certificerende instelling op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. In relatief korte tijd is Normec Certification uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Door de inzet van slimme IT-oplossingen is onze werkwijze efficiënt, transparant en kostengunstig.