Window of opportunities

Werken bij Normec

Slopen van gebouw

Auditor Asbest

Landelijk | 30 – 40 uur

Heb jij affiniteit met de sector sloop, bouw, sanering of recycling? Sta jij stevig in je schoenen én wil je bedrijven naar een hoger niveau tillen? Dan past deze functie van Auditor Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering bij jou!

Jouw werkdag

Wist je dat Normec Certification een speciale status heeft in de procescertificatie van asbestinventarisatie en asbestverwijdering? Slechts twee andere bureaus in Nederland zijn door de overheid eveneens officieel aangewezen als certificerende instelling hiervoor. Dat betekent dat jouw baan als auditor asbest enorm verantwoordelijk is. En superinteressant. Loop maar eens mee.

Vandaag ben je al vroeg op pad voor een kantooraudit bij een asbestinventarisatiebureau. Vóór jouw bezoek heb je de nodige informatie over het bedrijf vergaard. Zo ben je nagegaan of er voldoende werkplekinspecties hebben plaatsgevonden op de locaties waar het bedrijf asbest heeft geïnventariseerd, en of de overheid wellicht meldingen over dit bedrijf heeft gedaan bij Normec Certification die om extra aandacht tijdens de audit vragen.

Aangekomen bij het bedrijf start je met een kop koffie en een praatje met de directie, de KAM-coördinator, het hoofd personeelszaken en een externe adviseur. Je beseft dat jouw bezoek voor het bedrijf een soort examen is. Er staat dan ook wat op het spel: afwijkingen kunnen leiden tot schorsing van het certificaat. Met een kwinkslag lukt het je om het ijs te breken. Tijdens het ogenschijnlijk informele praatje dat volgt, sla je waardevolle informatie op. Je weet dat wat tijdens dit gesprek terloops aan bod komt een voorbode gaat zijn van wat je tijdens de audit zult aantreffen.

Wanneer de koffie op is duik je de boeken in. Je spit de directiebeoordeling door, bestudeert de uitkomsten van interne audits en of het kwaliteitssysteem correct gevolgd wordt. Je interviewt de KAM-coördinator en een projectleider. Aan het eind van jouw audit presenteer je je bevindingen aan de directie. De afwijkingen die je hebt aangetroffen zijn ernstig. Als ze niet tijdig worden opgelost moeten de bedrijfsactiviteiten worden gestaakt. In het ergste geval met een faillissement tot gevolg. Je licht de gevonden afwijkingen toe met een solide, professionele onderbouwing. De klant kan niet anders dan constateren dat je gelijk hebt en zegt toe de verbeteringen binnen de gestelde tijd door te voeren. Je neemt afscheid en stapt in de auto naar huis.

Morgen heb je twee werkplekinspecties asbestverwijdering op de planning staan. Deze inspecties kondig je van tevoren nooit aan. Je verrast mensen dus letterlijk met jouw controle. Hoewel dat voor de meeste medewerkers op de locatie wat onwennig voelt, weet je ze gauw op hun gemak te stellen. Voor ze het doorhebben, ben jij al een heel eind op weg met jouw audit.

De eerste inspectie brengt je op een bouwterrein waar een flatgebouw wordt afgebroken. Het doel van de werkplekinspectie is altijd een conformiteitsbeoordeling: wordt er gewerkt volgens de bepalingen in de arbeidsomstandighedenregeling? Je controleert bijvoorbeeld of de saneerders de juiste pbm’s dragen, de apparatuur correct gebruiken en of hun werkzaamheden kloppen met de eisen die aan de betreffende risicoklasse worden gesteld. Met de DTA loop je de inventarisatierapporten na die zijn opgesteld door een onafhankelijk adviesbureau. Je geeft je ogen en oren goed de kost en maakt foto’s en filmpjes van wat je op de locatie ziet. Geconstateerde afwijkingen meld je meteen. Je rondt jouw inspectie af en gaat op pad voor de tweede werkplekinspectie van vandaag: een sanering in een bunker.

Op de tweede locatie aangekomen, zie je nog net dat de saneerders een stuk asbest neergooien. Uit den boze natuurlijk. Hoewel de zaken die je tijdens deze inspectie controleert in grote lijnen hetzelfde zijn als de inspectie hiervoor, is het toch een heel andere klus, ander gebouw, andere risicoklasse, andere medewerkers. Die afwisseling vind je zo mooi aan je werk. Ook hier loop je alles na en geef je meteen de eventueel geconstateerde afwijkingen door die je ziet. Gelukkig voor het bedrijf blijft het bij die ene misser van het neergooien, welke overigens wel als zware afwijking geldt.

In de avond kijk je terug op een interessante dag. Natuurlijk is het niet prettig om slecht nieuws te brengen, maar je weet waar je het voor doet. Juist dit soort situaties doen je beseffen hoe belangrijk jouw werk is. En hoe verantwoordelijk. Voor de betrokken bedrijven, maar bovenal voor de maatschappij.

En op vrijdag? Dan werk je thuis de rapportages uit van de uitgevoerde inspecties van die week. Je hebt er nu al zin in!

Wat breng jij mee?

 • hbo-werk- en -denkniveau;
 • relevante werkervaring bij een asbestinventarisatiebedrijf en
 • een ADK-certificaat (een pre).
 • affiniteit heeft met de sector sloop, bouw, sanering of recycling;
 • onderzoekend is en met plezier wet- en regelgeving doorspit en
 • stevig in zijn schoenen staat.

En die niets liever wil dan:

 • zelfstandigheid in zijn werk;
 • ondernemers en bedrijven naar een hoger niveau tillen en
 • zichzelf ontwikkelen en kunnen doorgroeien in zijn vakgebied.

Wat bieden wij jou

 • Je krijgt een warm welkom binnen een gezellig team van professionals!
 • Een zeer uitdagende baan met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goed maandsalaris, welke afgestemd is op jouw kennis en ervaring.
 • Leaseauto, laptop, smartphone en tablet. Dit allemaal ook privé te gebruiken.
 • Collectieve Pensioenvoorziening, met 50% premie betaald door ons.

Maar dit is natuurlijk niet alles!

Iedere vrijdag zijn er gezellige borrels op kantoor, waarbij je altijd mag aansluiten. Ook organiseren wij diverse bedrijfsfeesten, zoals de jaarlijkse BBQ en het zomer-/winterfeest. Via ons uitgebreide vitaliteitsprogramma mag je deelnemen aan bijvoorbeeld zwem- en hockeyclinics. Wil jij je verder ontwikkelen door middel van een opleiding of een training? Dit kan! Geef het aan en er wordt direct met je meegedacht. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden, doordat wij onderdeel zijn van de Normec Group worden er veel deuren voor je geopend.

Over Normec Certification

Normec Certification is onderdeel van Normec Group. Normec Group is een ambitieuze, onafhankelijke en nog altijd groeiende organisatie die zich richt op testen, inspecteren, certificeren en compliance. Sinds de oprichting in 2015 is de organisatie uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

De sfeer binnen de organisatie is laagdrempelig en informeel te noemen. Collega’s helpen elkaar graag, en ondanks dat jij veel onderweg zal zijn spreek jij je collega’s regelmatig! Als je start begin je met ons inwerkprogramma, waarbij jij een collega als mentor aangewezen krijgt. Tijdens het sollicitatiegesprek wordt hier meer over verteld.

Heb jij nog vragen?

Neem contact op!
0345 585 000
recruitment-assurance@normecgroup.com

 

Solliciteer direct

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 3.

  Kantoor interieur
  Over ons

  Normec Certification is dé certificerende instelling op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. In relatief korte tijd is Normec Certification uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Door de inzet van slimme IT-oplossingen is onze werkwijze efficiënt, transparant en kostengunstig.