Auditor Asbest (inventarisatie & verwijdering)

Heb jij affiniteit met de sector sloop, bouw, sanering of recycling? Sta jij stevig in je schoenen én wil je bedrijven naar een hoger niveau tillen? Dan past deze functie van Auditor Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering bij jou!

Solliciteer direct

Jouw werkdag

Wist je dat Normec Certification een speciale status heeft in de procescertificatie van asbestinventarisatie en asbestverwijdering? Slechts twee andere bureaus in Nederland zijn door de overheid eveneens officieel aangewezen als certificerende instelling hiervoor. Dat betekent dat jouw baan als auditor asbest enorm verantwoordelijk is. En superinteressant. Loop maar eens mee.

Vandaag ben je al vroeg op pad voor een kantooraudit bij een asbestinventarisatiebureau. Vóór jouw bezoek heb je de nodige informatie over het bedrijf vergaard. Zo ben je nagegaan of er voldoende werkplekinspecties hebben plaatsgevonden op de locaties waar het bedrijf asbest heeft geïnventariseerd, en of de overheid wellicht meldingen over dit bedrijf heeft gedaan bij Normec Certification die om extra aandacht tijdens de audit vragen.

Aangekomen bij het bedrijf start je met een kop koffie en een praatje met de directie, de KAM-coördinator, het hoofd personeelszaken en een externe adviseur. Je beseft dat jouw bezoek voor het bedrijf een soort examen is. Er staat dan ook wat op het spel: afwijkingen kunnen leiden tot schorsing van het certificaat. Met een kwinkslag lukt het je om het ijs te breken. Tijdens het ogenschijnlijk informele praatje dat volgt, sla je waardevolle informatie op. Je weet dat wat tijdens dit gesprek terloops aan bod komt een voorbode gaat zijn van wat je tijdens de audit zult aantreffen.

Wanneer de koffie op is duik je de boeken in. Je spit de directiebeoordeling door, bestudeert de uitkomsten van interne audits en of het kwaliteitssysteem correct gevolgd wordt. Je interviewt de KAM-coördinator en een projectleider. Aan het eind van jouw audit presenteer je je bevindingen aan de directie. De afwijkingen die je hebt aangetroffen zijn ernstig. Als ze niet tijdig worden opgelost moeten de bedrijfsactiviteiten worden gestaakt. In het ergste geval met een faillissement tot gevolg. Je licht de gevonden afwijkingen toe met een solide, professionele onderbouwing. De klant kan niet anders dan constateren dat je gelijk hebt en zegt toe de verbeteringen binnen de gestelde tijd door te voeren. Je neemt afscheid en stapt in de auto naar huis.

Morgen heb je twee werkplekinspecties asbestverwijdering op de planning staan. Deze inspecties kondig je van tevoren nooit aan. Je verrast mensen dus letterlijk met jouw controle. Hoewel dat voor de meeste medewerkers op de locatie wat onwennig voelt, weet je ze gauw op hun gemak te stellen. Voor ze het doorhebben, ben jij al een heel eind op weg met jouw audit.

De eerste inspectie brengt je op een bouwterrein waar een flatgebouw wordt afgebroken. Het doel van de werkplekinspectie is altijd een conformiteitsbeoordeling: wordt er gewerkt volgens de bepalingen in de arbeidsomstandighedenregeling? Je controleert bijvoorbeeld of de saneerders de juiste pbm’s dragen, de apparatuur correct gebruiken en of hun werkzaamheden kloppen met de eisen die aan de betreffende risicoklasse worden gesteld. Met de DTA loop je de inventarisatierapporten na die zijn opgesteld door een onafhankelijk adviesbureau. Je geeft je ogen en oren goed de kost en maakt foto’s en filmpjes van wat je op de locatie ziet. Geconstateerde afwijkingen meld je meteen. Je rondt jouw inspectie af en gaat op pad voor de tweede werkplekinspectie van vandaag: een sanering in een bunker.

Op de tweede locatie aangekomen, zie je nog net dat de saneerders een stuk asbest neergooien. Uit den boze natuurlijk. Hoewel de zaken die je tijdens deze inspectie controleert in grote lijnen hetzelfde zijn als de inspectie hiervoor, is het toch een heel andere klus, ander gebouw, andere risicoklasse, andere medewerkers. Die afwisseling vind je zo mooi aan je werk. Ook hier loop je alles na en geef je meteen de eventueel geconstateerde afwijkingen door die je ziet. Gelukkig voor het bedrijf blijft het bij die ene misser van het neergooien, welke overigens wel als zware afwijking geldt.

In de avond kijk je terug op een interessante dag. Natuurlijk is het niet prettig om slecht nieuws te brengen, maar je weet waar je het voor doet. Juist dit soort situaties doen je beseffen hoe belangrijk jouw werk is. En hoe verantwoordelijk. Voor de betrokken bedrijven, maar bovenal voor de maatschappij.

En op vrijdag? Dan werk je thuis de rapportages uit van de uitgevoerde inspecties van die week. Je hebt er nu al zin in!

Ben jij iemand die:

 • affiniteit heeft met de sector sloop, bouw, sanering of recycling;
 • onderzoekend is en met plezier wet- en regelgeving doorspit en
 • stevig in zijn schoenen staat.

 

Die beschikt over:

 • hbo-werk- en -denkniveau;
 • relevante werkervaring bij een asbestinventarisatiebedrijf en
 • een ADK-certificaat (een pre).

En die niets liever wil dan:

 • zelfstandigheid in zijn werk;
 • ondernemers en bedrijven naar een hoger niveau tillen en
 • zichzelf ontwikkelen en kunnen doorgroeien in zijn vakgebied.

Over Normec Certification

Wellicht komt de naam Normec Certification je niet bekend voor. We zijn inderdaad nog jong, maar hebben enorm veel ervaring. Normec Certification is ruim vijfentwintig jaar geleden ontstaan als adviesbureau voor de verwerking van bouw- en sloopafval, toen onder de naam Eerland Certification.

Normec Certification maakt deel uit van Normec Group, een ambitieuze, onafhankelijke en nog altijd groeiende organisatie die zich richt op testen, inspecteren, certificeren en compliance (TICC). Normec Group draagt zorg voor de kwaliteit en veiligheid van de materialen, systemen en producten van haar klanten. Een slimme inzet van IT-middelen is strategisch verankerd in de organisatie. Sinds 2016 heeft Normec Group louter topbedrijven en –medewerkers aan zich weten te binden die hun sporen in hun vakgebied ruimschoots hebben verdiend.

Reageer direct!

Herken jij jezelf in deze functie als Auditor Asbest? Solliciteer dan direct onderaan deze vacature of stuur je CV met motivatie naar recruitment-assurance@normecgroup.com.

 

Meer informatie?

Mocht je nog vragen hebben over deze vacature, neem dan gerust contact op met Mariëlle van der Meulen (Recruiter). Zij is te bereiken via telefoonnummer +31 (0)6 1091 7556. Stel je liever je vraag per e-mail? Dat kan via recruitment-assurance@normecgroup.com.

Wat bieden we jou?

Solliciteer direct op deze vacature

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Menu