Duurzaamheid & Milieu

Normec Certification is dé certificerende instelling op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Maatschappelijke opgave
De begrippen ‘duurzaamheid’ en ‘milieu’ liggen tegenwoordig op ieders lippen, maar het geven van een invulling ervan is niet altijd even concreet. De maatschappelijke opgave die er ligt voor iedereen, bedrijven voorop, om de milieu-impact te reduceren wordt wel degelijk gevoeld. Net zozeer als de vraag ‘Maar hoe doen we dat dan?’.

Inzicht geeft grip
Het antwoord op die vraag luidt: door uw eigen milieu-impact inzichtelijk te maken. Dat kan op diverse manieren: van het nalopen van uw energierekening en van daaruit concluderen dat de inzet van spaarlampen een hoop energie bespaart, tot aan het berekenen van het werkelijke verbruik van uw machinepark. Grip krijgen op de milieu-impact van uw bedrijfsprocessen geeft handvatten voor milieubewust handelen en een basis voor het definiëren van verdere stappen richting de toekomst. Stappen richting het behalen van de klimaatdoelen.

Minder milieu-impact, meer toekomst
De prachtige bijvangst van het inzichtelijk maken van de milieu-impact, het kijken voorbij de aannames en daarnaar handelen, is dat het vaker wel dan niet leidt tot fikse kostenbesparingen. De bedragen die onze klanten weten te besparen door bijvoorbeeld het gebruikmaken van de CO2 Prestatieladder lopen soms op tot tienduizenden euro’s. Dat leidt er vervolgens weer toe dat zij scherp kunnen inschrijven op offerte- of aanbestedingstrajecten en een concurrerend tarief kunnen hanteren. En zo leidt nadenken over dat waar je je niet van bewust was tot verrassende inzichten. Dat maakt een certificering voor een ISO 14001 of een CO2 Prestatieladder tot een echte eyeopener. Eentje die, op strategisch niveau, echt verschil maakt in de milieu-impact van uw bedrijf. En daarmee verschil maakt voor de toekomst van onze planeet.

Deze diensten zijn wellicht interessant voor u

Andere thema’s

Designer working on laptop computer and pentablet

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu