Bouwgrondstoffen en bouwstoffen

Normec Certification is dé certificerende instelling op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Flinke uitdaging

Onze certificaathouders zien zich gesteld voor een flinke uitdaging: hoe vervaardigen of verhandelen zij voor hun klanten de meest geschikte bouwgrondstoffen die voldoen aan de wet- en regelgeving en die beantwoorden aan de eisen op het gebied van circulariteit en energieneutraliteit? Want terwijl die eisen steeds strenger worden, worden herbruikbare afvalstoffen steeds schaarser én complexer van samenstelling.

Dynamische sector

Ondertussen neemt de vraag naar bouwgrondstoffen ook nog eens toe. Het vrijkomend materiaal uit sloopprojecten is simpelweg niet genoeg om te voldoen aan de vraag die voortkomt uit de bouw van woningen, wegen en utiliteitsgebouwen. Bovendien zal dat wat nu wordt gebouwd een lange levensduur moeten hebben, met minder materialen vervaardigd moeten worden en over een zo klein mogelijke footprint moeten beschikken. Binnen die dynamiek zal de kwaliteit en daarmee de betrouwbaarheid van het geleverde product onverminderd hoog moeten blijven. We zeiden het al: een flinke uitdaging.

Blijvend vertrouwen

De noodzaak van innovatieve productiemethoden en bouwgrondstoffen is weliswaar urgent, toch zal de nodige voorzichtigheid betracht moeten worden in het grootschalig uitrollen van de gevonden oplossingen. Zijn de duurzame, schone en betrouwbare alternatieven die vandaag worden bedacht dat over twintig jaar nog steeds? Vertrouwen kunnen hebben in het product, nu en straks, is kortom van wezenlijk belang. Door het laten certificeren van bouw(grond)stoffen kunnen slopers, bouwers en aannemers richting hun klanten en opdrachtgevers aantoonbaar maken dat hun product op de juiste wijze tot stand is gekomen en presteert conform de eisen. In een sector die met zo veel wet- en regelgeving te maken is, is dat toch een geruststellende zekerheid.

Deze diensten zijn wellicht interessant voor u

Andere thema’s

Designer working on laptop computer and pentablet

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu