Bodem

Normec Certification is dé certificerende instelling op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Het belang van de bodem

We leven met 18 miljoen Nederlanders in een klein land. Dit brengt risico’s mee met het gebruik van de grond waarop we leven. Iedereen die in Nederland werkzaamheden wil verrichten op, aan of in de bodem zal moeten voldoen aan bepaalde eisen. Dat is maar goed ook, want iedere burger heeft baat bij het behoud van een goede bodemkwaliteit. Toch staat die door bodemschadende stoffen en praktijken als PFAS, microplastics en dumpingen van drugsafval onder druk.

Dynamisch werkveld

Onder andere door bovenstaande trends en ontwikkelingen wordt het voor onze certificaathouders een steeds grotere uitdaging om de wet- en regelgeving op het gebied van bodemkwaliteit bij te houden en hier aan te blijven voldoen. De ontwikkelingen volgen elkaar rap op, de gestelde eisen door de wetgever worden steeds talrijker en de handhaving steeds strenger. Tel daar de regionale en zelfs lokale verschillen in regelgeving bij op en het is duidelijk dat een auditor bij Normec Certification met een breed palet aan eisen rekening dient te houden.

Duidelijkheid over regelgeving

De kracht van onze auditoren is dat zij met praktisch oog kijken naar de toepasbaarheid van de regelgeving zonder de normeis uit het oog te verliezen. Hoe worden normeisen door onze certificaathouders geïnterpreteerd, hoe staat het in de norm, en wat zijn de onduidelijkheden die daartussen bestaan? Met regelmaat overleggen vertegenwoordigers van Normec met de schemabeheerder over de geldende richtlijnen en zijn zij via werkgroepen betrokken bij de totstandkoming van nieuwe of gewijzigde BRL-richtlijnen. Door zo dicht bij de bron te zitten, draagt de dienstverlening van Normec Certification bij aan verduidelijking. Voor onszelf en daarmee voor onze certificaathouders.

Deze diensten zijn wellicht interessant voor u

Andere thema’s

Designer working on laptop computer and pentablet

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu