Vacature Social Media Specialist (32-40 uur, Utrecht)

Ben jij creatief en zit je vol met ideeën over het B2B inzetten van social media? Weet jij de juiste snaar te raken bij verschillende doelgroepen en heb je een frisse blik op social content? Kom dan werken bij Normec LSE als social media specialist en ga aan de slag voor maar liefst 22 Normec-bedrijven in Nederland, België en Duitsland!

Solliciteer direct

Team Marketing & Communicatie

In deze functie maak je deel uit van het kersverse team Marketing & Communicatie, bestaande uit een manager (online) marketing, een contentmarketeer en een communicatiemedewerker. Samen zijn we verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatieactiviteiten. We rapporteren aan de commercieel directeur. Normec LSE groeit hard en daar hoort uitbreiding van het marketingteam bij!

Over Normec LSE

Je komt te werken bij Normec Life Safety & Environment (LSE). Dit is een groep van 22 bedrijven die actief zijn in de TICC-branche (Testing, Inspection, Certification, Compliance). Ons werkgebied reikt van (drink)waterkwaliteit, luchtkwaliteit en bodemkwaliteit tot brandveiligheid en managementsystemen. Normec LSE is -naast Normec Foodcare- een van de twee business units van Normec. Sinds de oprichting in 2015 is de organisatie flink gegroeid. Inmiddels zijn we met ruim 2.500 medewerkers actief in Nederland, België en Duitsland.

De werkzaamheden

Als social media specialist ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen én uitrollen van de social mediastrategie voor Normec LSE (en dus alle bijbehorende bedrijven). In overleg en afstemming met Eva produceer je passende content om onze socials naar een hoger niveau te tillen. Met een nieuwsgierige houding zoek je naar creatieve invalshoeken, zonder de merkidentiteit van Normec uit het oog te verliezen. Je hebt de ruimte om te experimenteren met social content, zowel in stijl, vorm als in format.

Een greep uit het takenpakket:

 • Social mediastrategie: je ontwikkelt, in overleg met de contentmarketeer, een social mediastrategie voor Normec LSE en haar bedrijven en rolt deze uit.
 • Contentcreatie: op dagelijkse basis produceer je social content (tekst, visuals, video). We werken veel samen met externe designers en videoproducers, dus geen zorgen als je zelf niet handig bent met Photoshop.
 • Community management: je bouwt aan de community en zet in op betrokkenheid en interactie.
 • Contentplanning: je stelt een contentkalender op en houdt actualiteiten in de gaten.
 • Analyseren: uiteraard analyseer je de gepubliceerde berichten ook, zodat je weet wat werkt en de content beetje bij beetje kunt optimaliseren.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent creatief, communicatief vaardig en nieuwsgierig;
 • Je bent goed in het schrijven van teksten en past je schrijfstijl moeiteloos aan;
 • Je kunt goed plannen en zorgt ervoor dat je de afgesproken deadlines haalt;
 • Je bent zelfstandig, proactief en stressbestendig;
 • Je blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen op het gebied van social media.

 

 • Hbo-opleiding in Media en Communicatie, Marketing of vergelijkbaar;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring op het gebied van social media;
 • Bij voorkeur heb je al ervaring in een B2B-omgeving, maar dit is geen must.
 • Ervaring aan bureauzijde kan nuttig zijn, aangezien je voor 22 verschillende Normec-entiteiten gaat werken.

En wat kun je van ons verwachten?

We werken vanuit een ruim opgezet, modern kantoor in Utrecht. Je krijgt een eigen laptop en een in hoogte verstelbaar bureau met twee beeldschermen, zoals past bij een professionele social media specialist. Natuurlijk ook een mobiele telefoon. Je kunt zelf kiezen voor een 32-, 36- of 40-urige werkweek en we bieden een marktconform salaris, afgestemd op jouw kennis en ervaring. Heb je bepaalde tooling nodig om jouw werk nog beter te kunnen doen? Dan regelen we dat. Wil je graag kennis opdoen bij een social event waardoor je onze organisatie nog beter kan ondersteunen? Boeken maar!

 

Oh ja, en natuurlijk houden wij van een hapje & een drankje op zijn tijd :-). Elke vrijdagmiddag borrelen we op kantoor en we organiseren periodiek een personeelsuitje. Zo belandden we laatst in een arcadehal, waar iedereen bloedfanatiek tegen elkaar stond te gamen. Na een periode van hard werken, neem je natuurlijk ook je rust. O.b.v. een 40-urige werkweek heb je 25 verlofdagen per jaar. Deels thuiswerken is bespreekbaar, maar we vinden het wel belangrijk om als team elkaar ook ‘in het echt’ te zien. Tot slot bieden we je een rol die je grotendeels naar eigen inzicht in kunt vullen. Die vrijheid (met bijbehorende verantwoordelijkheid) is natuurlijk top!

Meer informatie?

Voor meer informatie over de vacature: neem contact op met Robert van den Berge, manager (online) marketing, op telefoonnummer 06 12 66 52 12 of stuur een berichtje via LinkedIn.

Voor meer informatie over Normec LSE en de bedrijven bekijk je onze website (de website wordt dit jaar geactualiseerd).

Wat bieden we jou?

Solliciteer direct op deze vacature

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Menu