Vacature Contentmarketeer (medior/senior, 32-40 uur, Utrecht)

Krijg jij energie van het ontwikkelen van de perfecte contentmarketingstrategie? En zie jij B2B-dienstenmarketing als een gave uitdaging met superveel kansen? Kom dan werken bij Normec LSE als contentmarketeer en ga aan de slag voor maar liefst 22 Normec-bedrijven in Nederland, België en Duitsland!

Solliciteer direct

Team Marketing & Communicatie

In deze functie maak je deel uit van het kersverse team Marketing & Communicatie, bestaande uit een manager (online) marketing, een contentmarketeer (collega!) en een communicatiemedewerker. Samen zijn we verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatieactiviteiten. We rapporteren aan de commercieel directeur. Aangezien we hard groeien met Normec LSE, willen we het team nog verder uitbreiden met een online marketeer en marketing intelligence specialist.

Over Normec LSE

Je komt te werken bij Normec Life Safety & Environment (Normec LSE). Dit is een groep van 22 bedrijven die actief zijn in de TICC-branche (Testing, Inspection, Certification, Compliance). Ons werkgebied reikt van (drink)waterkwaliteit, luchtkwaliteit en bodemkwaliteit tot brandveiligheid in gebouwen en kwaliteit- en managementsystemen. Normec LSE is -naast Normec Foodcare- een van de twee business units van Normec. Sinds de oprichting in 2015 is de organisatie flink gegroeid. Inmiddels zijn we met ruim 2.300 medewerkers actief in Nederland, België en Duitsland.

De werkzaamheden

In jouw rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen én uitrollen van een contentmarketingstrategie voor Normec LSE (en dus voor alle bijbehorende bedrijven). Samen met Eva help je de organisatie aan relevante en doelgerichte content, die je op het juiste moment en via de juiste kanalen distribueert. Dit doe je onder aansturing van en in afstemming met de manager (online) marketing. Jij bent de professional die onze contentmarketing(strategie) naar het volgende niveau brengt!

Een greep uit het takenpakket:

 • Contentmarketingstrategie: je ontwikkelt samen met je collega contentmarketeer een contentstrategie voor Normec LSE en haar bedrijven. Je legt uit aan het marketingteam waarom je voor deze strategie hebt gekozen, zodat iedereen ‘aan boord’ is. Dit is de basis om verder aan het merk Normec te gaan bouwen.
 • Contentcreatie: je schrijft teksten voor de website, nieuwsbrieven, brochures en whitepapers of je brieft/begeleidt copywriters. Ook brief je designers over de gewenste content/creatives. Denk bijvoorbeeld aan infographics, whitepapers, maar zeker ook video (bedrijfsfilms, explainer video’s/animaties, etc.)!
 • Contentdistributie: je adviseert waar we de content/creatives het beste kunnen verspreiden. Denk aan een download op eigen landing page, een gastartikel of interview in een vakblad, een videoreeks op LinkedIn, etc. Je weet goed hoe je op welk platform de doelgroep kan raken en aan Normec kan verbinden.
 • Contentplanning: alles wordt verwerkt in de jaarlijkse contentkalender, die door Eva en jou wordt opgesteld, beheerd en bewaakt.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent enthousiast en mensen krijgen energie van jou;
 • Je bent creatief, communicatief vaardig en nieuwsgierig;
 • Je kunt complexe B2B-materie ‘vertalen’ naar begrijpelijke communicatie;
 • Je kunt goed plannen en zorgt ervoor dat je de afgesproken deadlines haalt;
 • Je bent zelfstandig, proactief en stressbestendig;
 • Je bent positief ingesteld en een echte doorzetter die zich niet zomaar uit het veld laat slaan.

 

 • Hbo/wo-opleiding in Communicatie, Communicatiewetenschappen, Marketing of vergelijkbaar;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in contentmarketing;
 • Bij voorkeur heb je al ervaring in een B2B-omgeving, maar dit is geen must.
 • Ervaring aan bureauzijde kan nuttig zijn, aangezien je voor 22 verschillende Normec-entiteiten gaat werken.

En wat kun je van ons verwachten?

Je komt te werken in een ruim opgezet, modern kantoor in Utrecht. Je krijgt een laptop naar keuze en een in hoogte verstelbaar bureau met twee beeldschermen, zoals past bij een professionele contentmarketeer. Natuurlijk ook een mobiele telefoon. Je kunt zelf kiezen voor een 32-, 36- of 40-urige werkweek en we bieden een marktconform salaris, afgestemd op jouw kennis en ervaring. Heb je bepaalde tooling nodig om jouw werk nog beter te kunnen doen? Dan regelen we dat. Wil je graag kennis opdoen bij een contentmarketingcongres waardoor je onze organisatie nog beter kan ondersteunen? Boeken maar!

 

Oh ja, en natuurlijk houden wij van een hapje & een drankje op zijn tijd :-). Elke vrijdagmiddag borrelen we op kantoor en we organiseren periodiek een personeelsuitje. Zo belandden we laatst in een arcadehal, waar iedereen bloedfanatiek tegen elkaar stond te gamen. Na een periode van hard werken, neem je natuurlijk ook je rust. O.b.v. een 40-urige werkweek heb je 25 verlofdagen per jaar. Deels thuiswerken is bespreekbaar, maar we vinden het wel belangrijk om als team elkaar ook ‘in het echt’ te zien. Tot slot bieden we je een rol die je grotendeels naar eigen inzicht in kunt vullen. Die vrijheid (met bijbehorende verantwoordelijkheid) is natuurlijk top!

Meer informatie?

Voor meer informatie over de vacature: neem contact op met Robert van den Berge, manager (online) marketing, op telefoonnummer 06 12 66 52 12 of stuur een berichtje via LinkedIn.

Voor meer informatie over Normec LSE en de bedrijven bekijk je onze website (de website wordt dit jaar geactualiseerd).

Wat bieden we jou?

Solliciteer direct op deze vacature

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Menu