Online Marketeer (32-40 uur, Utrecht)

Werk jij als digital marketeer of online specialist en heb je ervaring met één of meer marketingdisciplines als SEA, SEO, Linkbuilding, Display of Social Advertising? Ben je toe aan een volgende stap of aan verbreding van je marketingvaardigheden? En zie jij B2B-dienstenmarketing als een gave uitdaging met superveel digitale kansen? Kom dan werken bij Normec LSE als online marketeer en ga aan de slag voor maar liefst 23 Normec-bedrijven in Nederland, België en Duitsland!

Afhankelijk van jouw kennis en ervaring kun je zelfstandig marketingcampagnes opzetten of uitbesteden aan het marketingbureau waar we mee samenwerken. Daar waar je nog wilt groeien trainen we je in-house en/of extern.

Solliciteer direct

Medior of senior?

Zoals je leest, zijn er genoeg mogelijkheden om deze rol naar jouw smaak in te vullen. Aarzel dus niet als je nog maar twee jaar werkervaring hebt in het vakgebied. Als medior, maar ook als senior digital marketeer zijn er genoeg kansen! We hebben namelijk grote ambities met de afdeling.

Team Marketing & Communicatie

In deze functie maak je deel uit van het team Marketing & Communicatie, bestaande uit een manager (online) marketing, twee contentmarketeers en een communicatiemedewerker. Samen zijn we verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatieactiviteiten. We rapporteren aan de commercieel directeur. Aangezien we hard groeien met Normec LSE, sluiten we niet uit dat het team nog verder wordt uitgebreid.

Over Normec LSE

Je komt te werken bij Normec Life Safety & Environment (Normec LSE). Dit is een groep van 23 bedrijven die actief zijn in de TICC-branche (Testing, Inspection, Certification, Compliance). Ons werkgebied reikt van (drink)waterkwaliteit, luchtkwaliteit en bodemkwaliteit tot brandveiligheid in gebouwen en kwaliteit- en managementsystemen.

Normec LSE is -naast Normec Foodcare- een van de twee business units van de Normec Group. Sinds de oprichting in 2015 is de organisatie flink gegroeid. Inmiddels zijn we met ruim 2.500 medewerkers actief in Nederland, België en Duitsland.

De werkzaamheden

Als online marketeer ben je verantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden op gebied van online marketing. Dit doe je onder aansturing van en in afstemming met de manager (online) marketing. Afhankelijk van je ervaring kun je bepaalde werkzaamheden zelfstandig oppakken en andere zaken uitbesteden aan externe bureaus.

Een greep uit het takenpakket:

 • SEO: zoekwoordenonderzoek, backlinkprofiel, concurrentieanalyse, technische analyse, rankings/visibility monitoren, etc.
 • SEA: campagnes opzetten/beheren/uitbouwen of uitbesteden en de campagnes analyseren, monitoren en agency aansturen.
 • Social Advertising: campagnes opzetten/beheren/uitbouwen of uitbesteden aan agency, studio briefen voor creatives en de campagnes analyseren, monitoren en agency aansturen.
 • Display Advertising: studio briefen, bannerconcepten beoordelen, deals sluiten met publishers, etc. Ook hier geldt weer: afhankelijk van de ervaring mag je het in-house doen of uitbesteden.
 • Digital Analytics: bij alle kanalen monitor je de bijbehorende metrics en kpi’s. Variërend van een SEO visibility score, tot aan conversieratio, tot aan gemiddelde CPL.
 • Website redesigns begeleiden (samen met de manager online marketing).

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent enthousiast en mensen krijgen energie van jou;
 • Je bent creatief, communicatief vaardig en nieuwsgierig;
 • Je kunt complexe B2B-materie ‘vertalen’ naar begrijpelijke communicatie;
 • Je kunt goed plannen en zorgt ervoor dat je de afgesproken deadlines haalt;
 • Je bent zelfstandig, proactief en stressbestendig;
 • Je bent positief ingesteld en een echte doorzetter die zich niet zomaar uit het veld laat slaan.

 

 • Bachelor in Commerciële Economie, Marketing, Communicatie of vergelijkbare hbo-opleiding.
 • Minimaal 1 jaar werkervaring, maar meer mag zeker.
 • Bij voorkeur heb je al ervaring in een B2B-omgeving en weet je hoe je effectief dienstenmarketing in kunt zetten.
 • Ervaring aan bureauzijde kan nuttig zijn, aangezien je voor 23 verschillende Normec-entiteiten gaat werken.

En wat kun je van ons verwachten?

Je komt te werken in een ruim opgezet, modern kantoor in Utrecht en krijgt een laptop naar keuze en in hoogte verstelbaar bureau met twee beeldschermen, zoals past bij een veeleisende online marketeer. Natuurlijk ook een mobiele telefoon. Je kunt zelf kiezen voor een 32-, 36- of 40-urige werkweek en we bieden een marktconform salaris, afgestemd op jouw kennis en ervaring. Heb je bepaalde tooling nodig om jouw werk nog beter te kunnen doen? Dan regelen we dat. Wil je graag kennis opdoen bij een marketing event waardoor je onze organisatie nog beter kan ondersteunen? Boeken maar!

 

Oh ja, en natuurlijk houden wij van een hapje & een drankje op zijn tijd :-). Elke vrijdagmiddag borrelen we op kantoor en we organiseren periodiek een personeelsuitje. Zo belandden we laatst in een arcadehal, waar iedereen bloedfanatiek tegen elkaar stond te gamen. Na een periode van hard werken, neem je natuurlijk ook je rust. O.b.v. een 40-urige werkweek heb je 25 verlofdagen per jaar. Deels thuiswerken is bespreekbaar, maar we vinden het wel belangrijk om als team elkaar ook ‘in het echt’ te zien. Tot slot bieden we je een rol die je grotendeels naar eigen inzicht in kunt vullen. Die vrijheid (met bijbehorende verantwoordelijkheid) is natuurlijk top!

Meer informatie?

Voor meer informatie over de vacature: neem contact op met Robert van den Berge, manager (online) marketing, op telefoonnummer 06 12 66 52 12.

Voor meer informatie over Normec LSE en de bedrijven bekijk je onze website (en ja, die is aan vernieuwing toe… ideeën?).

Wat bieden we jou?

Solliciteer direct op deze vacature

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Menu