Veiligheid & Installatietechniek

Normec Certification is dé certificerende instelling op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Gevaar van routine
‘Maar zo doen we het altijd’, horen onze auditoren geregeld tijdens een VCA-audit. Juist daarin schuilt het gevaar: de routine, of het simpelweg niet bewust zijn van hoe bepaalde handelingen veiliger kunnen. Het borgen van de veiligheid op de werkvloer is steeds zwaarder gaan wegen in de normeringen. Toch gebeuren er nog altijd te veel ongevallen binnen een bedrijfssituatie, vooral binnen de bouw. Steigers die niet correct gebouwd zijn, machines die niet goed zijn afgeschermd, werknemers die geen veiligheidskleding dragen, blootstelling aan gevaarlijke stoffen van zowel werknemers als omstanders buiten de bouwplaats… De risicofactoren zijn divers en talrijk.

Bewust van risico’s
Tijdens een VCA-audit, maar ook tijdens de audit voor de Safety Culture Ladder, toetsen onze auditoren hoe bewust uw medewerkers zijn van de risico’s van hun werk en hun werksituatie. Door hun praktijkervaring weten zij zich snel een beeld te vormen van het heersende veiligheidsbewustzijn. Dat van de betreffende medewerker zelf, en dat van het bedrijf waar hij of zij voor werkt.

Veiligheid voorop
Met het beoordelen van het veiligheidsbewustzijn dragen onze auditoren bij aan het voorkomen van gevaarlijke situaties, incidenten en ongevallen. Gedreven door nieuwsgierigheid kijken zij met een open blik hoe een organisatie op papier en in de praktijk ruimte geeft aan veiligheid. Hun belang bestaat uit het op de eerste plaats zetten van veiligheid. Bij organisaties, bij hun medewerkers en daarmee bij individuen die op wat voor manier dan ook in aanraking kunnen komen met de werkzaamheden van een bedrijf. Want elk ongeluk is er een te veel en had in verreweg de meeste gevallen voorkomen kunnen worden. Een groter veiligheidsbewustzijn helpt daarbij. Echt.

Deze diensten zijn wellicht interessant voor u

Andere thema’s

Designer working on laptop computer and pentablet

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu