Gevaarlijke stoffen

Normec Certification is dé certificerende instelling op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Schade voorkomen
Asbest is overal. De lucht die we inademen bevat namelijk minuscule asbestvezeltjes. De concentratie daarvan is echter zo laag, dat dit geen invloed heeft op de volksgezondheid. Dat wordt een ander verhaal op het moment dat er werkzaamheden plaatsvinden aan een gebouw waarin zich asbesthoudend materiaal bevindt. Niet voor niets gelden er strenge protocollen voor sloop- en saneringswerkzaamheden. Gezondheids- of milieuschade moet immers altijd voorkomen zien te worden.

Alert op gevaren
De wortels van Normec Certification liggen in de asbestsector. Onze expertise op dat vlak is in de sector onbetwist. Afgevaardigden van Normec nemen deel aan het Centraal College van Deskundigen asbest en zijn betrokken bij de totstandkoming van het certificatieschema in overleg met andere certificerende instellingen. Dagelijks zetten onze auditoren zich in om te voorkomen dat mens en milieu de nare gevolgen ondervinden van blootstelling aan asbest. Hoewel de bewustwording van de risico’s die gepaard gaan met werken met asbest zijn gegroeid, blijft het nodig om alert te blijven. Op de gevaren van asbest, maar ook op die van andere gevaarlijke stoffen zoals Chroom-6.

Veilig werken en leven
Chroom-6 is de laatste jaren ogenschijnlijk vanuit het niets in the picture gekomen. Blootstelling aan dit metaal in damp-, rook- of stofvorm geeft verschillende gezondheidsrisico’s, waarbij de kankerverwekkende eigenschappen het meest zorgwekkend zijn. Ook op het gebied van het werken en verwijderen van chroom-6 heeft Normec Certification zijn waarde bewezen. Samen met SGS Search, TÜV Nederland en enkele saneringsbedrijven stonden we aan de basis van het chroom-6-certificaat en de ontwikkeling van veilige werkprotocollen. Dat is precies onze corebusiness: onze klanten zodanig ondersteunen in hun dienstverlening opdat zij schade aan mens en milieu kunnen voorkomen. Dat maakt onze dienstverlening tot een maatschappelijke opgave. Voor iedere burger in Nederland.

Deze diensten zijn wellicht interessant voor u

Andere thema’s

Designer working on laptop computer and pentablet

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu