Nieuws

Veiligheidsbewustzijn van organisaties

Taart NEN

Normec Certification reikt 1000ste SCL-certificaat uit

Een feestelijk moment, want vorige maand reikte Normec Certification het 1000ste Safety Culture Ladder (SCL) certificaat uit aan aannemings- en transportbedrijf Roel van der Stoel. De Safety Culture Ladder, met NEN als schemabeheerder, toetst het veiligheidsbewustzijn van organisaties. Op het kantoor van Normec Certification in Geldermalsen werd geproost op dit heuglijke feit.

1000ste SCL-certificaat

Begin dit jaar mocht Normec Certification aannemings- en transportbedrijf Roel van der Stoel auditeren voor de Safety Culture Ladder. Direct viel op dat de heldere veiligheidsregels die het bedrijf heeft opgesteld ook echt verankerd zijn in de processen. Mede dankzij de aantoonbare betrokkenheid van de directie en bewuste houding van de medewerkers werd de audit met een positief resultaat afgerond. Hierna kon Normec Certification op 10 maart 2022 het certificaat uitreiken. Het is het 1000ste SCL-certificaat dat is aangemeld door NEN. Om dit te vieren kwam Jeannette Hofman-Züter, projectleider van de Safety Culture Ladder langs in Geldermalsen. Met bloemen en taart werd stilgestaan bij de groeiende aandacht voor veilig werken.

Over de Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder, voorheen Veiligheidsladder, is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn van organisaties te meten. Dit criterium wordt als verplichting opgenomen in aanbestedingen en contracten in de bouw zoals vastgelegd in de maatregel Veiligheid in Aanbestedingen (ViA). De maatregel maakt onderdeel uit van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) die ondertekend is door ProRail, Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat en een aantal grote bedrijven uit de bouw- en installatiesector. De ondertekenaars vragen per 1 januari 2022 de SCL uit bij inkoop en contractering van werken en adviesdiensten.

Gerelateerd nieuws

Certificering voor duurzaamheid is veel meer dan een verplicht nummer

Certificering voor duurzaamheid is veel meer dan een verplicht nummer

Blijf ook in 2023 uw installatiewerkzaamheden uitvoeren 

Blijf ook in 2023 uw installatiewerkzaamheden uitvoeren 

Invoering Omgevingswet uitgesteld naar 1 juli 2023

Invoering Omgevingswet uitgesteld naar 1 juli 2023