De Veiligheidsladder: wij zijn er klaar voor! U ook?

Inmiddels hebben al onze auditoren de auditortraining voor de Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) met succes afgerond. Ons team staat voor u klaar om u te ondersteunen bij uw certificering.

Waar ging de training over? 
De training bestond uit 4 dagdelen waarbij het functioneren van een veiligheidscultuur en gedrag centraal staat. Een cultuuraudit is immers anders dan een systeemaudit en dit vergt andere vaardigheden. Uiteraard zijn de definities besproken, maar er zijn vooral ook veel praktijkvoorbeelden behandeld over wat veiligheidscultuur nu precies inhoudt. Een groot deel van de training bestond uit praktijkoefeningen met rollenspel. In deze spelsituatie stond een audit centraal en met behulp van een acteur werden verschillende waarnemingen en gesprekken gevoerd 

De Veiligheidsladder
De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en de veiligheidscultuur in een organisatie te meten. De Veiligheidsladder bestaat uit 5 treden. Elke trede vertegenwoordigt een bepaald niveau van volwassenheid op het gebied van de veiligheidscultuur in een bedrijf. Een Ladder Certificerende Instelling (LCI), zoals Normec Certification, controleert of een organisatie voldoet aan de eisen die per trede zijn gesteld. Vanaf dit jaar is het voor bouwbedrijven, aannemers en onderaannemers in ieder geval zaak om je voor te bereiden op het certificeren op (minimaal) niveau 2.  Vanaf 2021 is de veiligheidsladder verplicht voor aanbestedingen in de bouw. Dit hebben de ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) afgesproken. De invoering van de Veiligheidsladder gebeurt stapsgewijs: vanaf 2021 is trede 2 vereist en vanaf 2023 trede 3.

Al uw certificeringen onder 1 dak!
Wil je meer informatie ontvangen over hoe jouw onderneming gecertificeerd kan worden voor de Veiligheidsladder en wat de kosten daarvoor zijn? Wij horen graag van u via telefoonnummer +31 (0)345 585 000 of via e-mailadres info-cert@normecgroup.com.

 

verankering voor veilig werken

Safety Culture Ladder

U wilt het veiligheidsbewustzijn binnen uw organisatie stimuleren? Onderscheid u met een certificering voor de Safety Culture Ladder. Normec Certification is uw partner.

Lees meer

Wees voorbereid en wacht niet te lang
De verwachting is dat er dit jaar, voor 1 januari 2022, een groot aantal organisaties moeten worden gecertificeerd. Wacht dus niet te lang met het inplannen van een afspraak voor een SCL-audit en neem direct contact op met Normec Certification. Onze auditoren staan voor u klaar.

Vragen?
Heeft uw vragen over bovenstaande informatie? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)345 585 000 of via e-mailadres info-cert@normecgroup.com.

Normec Certification Normec Certification logo Stationsweg 2 4191 KK Geldermalsen +31 (0)345 585 000 https://www.linkedin.com/company/normeccertification

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu